Trgovci traže odštetu od Grada

Posle odluke Ustavnog suda da zabranu prodaje pića u novosadskim prodavnicama posle 23 sata proglasi nezakonitom, predstavnici Društva trgovaca traže odštetu od Grada i obustavu prekršajnih postupaka protiv njih.
Posle odluke Ustavnog suda da zabranu prodaje pića u novosadskim prodavnicama posle 23 sata proglasi nezakonitom, predstavnici Društva trgovaca traže odštetu od Grada i obustavu prekršajnih postupaka protiv njih. Trgovci tvrde da su zbog zabrane prodaje pića pretrpeli velike gubitke.

Iz Gradske kuće, međutim, poručuju da su vođena samo dva prekršajna postupka protiv prodavaca, a gradonačelnik Igor Pavličić je u izjavi za Press odbacio odgovornost za donošenje neustavne odluke, navodeći da Novi Sad nije jedini doneo takvu zabranu. Zabrana prodaje alkoholnih pića od 23 sata do 6 ujutru u novosadskim prodavnicama biće automatski stavljena van snage, kada odluka Ustavnog suda bude objavljena u "Službenom glasniku".

Skupština grada je u novembru prošle godine zabranila prodaju alkoholnih pića, od 23 do šest sati ujutru, u trgovinama koje su u zoni stanovanja, u cilju "smanjenja pijanstva i nasilja na gradskim ulicama". Pošto je Ustavni sud u martu utvrdio da ta zabrana nije u skladu sa Ustavom i zakonom, Udruženje trgovaca Novog Sada najavilo je tužbe protiv Grada.

  • Dalibor

    17.06.2011 07:28
    NA SUD
    Oni ce da izmisljaju odluke kakve im padnu na pamet svaki cas,iaku nisu po ustavu,a onda cemo mi na ustavnom sudu da dokazemo da nisu u pravu. i bice nikom nista ,sve ce to gradjani da plate iz svog dzepa "NARAVNO DA ONI NECE OD SVOJIH PLATA" zato i mogu da se igraju donosenja gradskih odluka. Kada to bude islo po njihovom dzepu da vidite kako ce biti drugacija prica!!!!
  • Tiberius

    11.05.2011 16:47
    @tt
    a da nasilne pijanice plate stetu za koju su odgovorne a miroljubive pijanice lepo ostavite na miru? prozivajte malo pandure sto ne rade svoj posao a ne nekog ko sa tim realno nema nikakve veze.
  • TT

    10.05.2011 13:55
    može
    da grad plati odštetu trgovcima, onda kada trgovci plate štetu koju pijanice naprave u gradu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti