Maturantski panoi dobrodošli u svakoj trećoj radnji

Od oko 60 radnji u Zmaj Jovinoj i Dunavskoj ulici, u čijim izlozima je moguće postaviti maturske panoe, svega trećina dopušta maturantima da u skladu sa novosadskom tradicijom postave svoje slike, proverio je Radio 021.  
Od oko 60 radnji u Zmaj Jovinoj i Dunavskoj ulici, u čijim izlozima je moguće postaviti maturske panoe, svega trećina dopušta maturantima da u skladu sa novosadskom tradicijom postave svoje slike, proverio je Radio 021.

Prodavci kažu da vlasnici zabranjuju postavljanje panoa jer to otežava reklamiranje ili se ne uklapa u estetski profil radnje. Kako nam je ispričala jedna od prodavačica, vlasnik radnje u kojoj radi nije dopustio da se izloži čak ni pano razreda koji pohađa njen sin.

Podsetimo da je gradonačelnik ranije obećao da će ubuduće u svim ugovorima koje Grad bude sklapao sa korisnicima poslovnog prostora u užem centru biti propisana obaveza za stavljanje maturskih panoa u izlog.

Radnje u kojima su terenutno postavljeni panoi: Max sport, Atina, Todor, Peacocks, Metro, Zepter shop, Atelje Ivković, Pollino, Euterra, Lacoste, Legend i Planeta Sport.

Radnje u kojima je mesto za pano rezervisano: Trikotaža Jelkić, MM Stil, Bard, Sportvision, Accessorize, Levis, Cotton i Planeta.

Radnje koje ne postavljaju panoe: Zara, Terranova, London, Puma, Avanguardia, Benneton, Zekstra, Mona, Sting, Adidas, Converse, Vojvodina sport, Tref, Tref kids, N fashion, N Sport, Peko, Evolution, Pafos, Delfi, Urban Shop, Sporteks, BPM watches, Aldo, Paparazzo, Fratello, Avireks, Azaro, Labrador, Gloria, Springfield, Reflex, Manual, Evolution, Carpisa, Nicola`s, Luna, Replay, Energie, Bata. (J.K.)

  • Piplfoks

    17.05.2011 15:22
    E ti si Janko lepo opisao razmišljanje nekih privatnika: 'Ja imam prava da radim šta hoću i niko ne sme ništa da prigovara'. Vlasnici radnji nisu ugovorno obavezani da ističu panoe. To će se možda promeniti u nekim budućim ugovorima, ali sada postoji samo jedno razumno rešenje: neka javnost bude obaveštena koje to radnje ne žele da ističu panoe, pa neka se odluči da li želi da ih bojkotuje. Ako je ljudima stalo do panoa, neće kupovati u ovim radnjama, pa da vidiš kako će mnogi vlasnici promeniti priču.
  • 15.05.2011 22:49
    @Sour
    Bice da panoi ne podizu dovoljno evropsku svest mladih kao exit. Uostalom, ko je jos cuo da funcioneri i javna preduzeca mogu da operu pare kroz panoe.
  • jelenche

    15.05.2011 05:12
    @Lusi NS
    Nekad su te radnje po centru drzali ljudi kojima je posao bio tradicija, pa su znali sta je to...danas to na zalost nije slucaj, vecina gazda ne zna sta je tradicija..
    isto kad kazu neki "tradicionalno prvi put..." sve je jasno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti