Sekretarijat za zdravstvo oštetio budžet za 200.000 evra

Vojvođanski Sekretarijat za zdravstvo, samo u jednom slučaju kupovine medicinske opreme za dve bolnice, oštetio je pokrajinski budžet za oko 200.000 evra, jer oprema za koju su dali novac, nikad nije isporučena, nezvanično saznaje Radio 021.
Vojvođanski Sekretarijat za zdravstvo, samo u jednom slučaju kupovine medicinske opreme za dve bolnice, oštetio je pokrajinski budžet za oko 200.000 evra, jer oprema za koju su dali novac, nikad nije isporučena, nezvanično saznaje Radio 021.

Iako se sve desilo još pre nekoliko godina, niko od pokrajinskih funkcionera do danas nije odgovarao, ali je vlasnik firme koja je pokrajinskim vlastima ponudila posao, osuđen na četiri i po godine zatvora. Policija ga je uhvatila nakon što je kupio skup automobil, ali novac nije vraćen jer ga nije imao.

Kako objašnjava izvor Radija 021 blizak istrazi, imovina ovog prevaranta nije mogla biti zaplenjena, jer u vreme kada je krivično delo počinjeno, zakon nije dozvoljavao tu mogućnost. Pokrajinske vlasti tender navodno nisu raspisivale, jer je ponuđač rekao da će za kupovinu dva medicinska aparata iz Japana, jedan dobiti u vidu donacije. Provereno je da se ponuđač ranije bavio uvozom medicinske opreme, što je sve pokrajinske vlasti navelo da daju saglasnost na potpisivanje ugovora.

Nakon plaćanja, oprema nikad nije stigla u bolnice, a nije poznato da li je budžet oštećen zbog neprofesionalizma pokrajinskih vlasti ili zato što je ponuđač opreme, s nekim iz vlasti isplanirao prevaru. (D.S.)

  • 24.05.2011 11:20
    Nema to veze, nadoknadiće se poskupljenjem karata za gradski prevoz.
  • Kuku i lele

    24.05.2011 10:36
    E drugari
    E moji druari. Pre neki dan sam došla iz glavnog grada jedne evropske drževe.. Jel znate gde smo mi od njih. Pa jedno 1000 godina iza po svemu!Tuga me uhvatila kada sam se vratila.
  • Jo

    24.05.2011 06:46
    Da je samo
    Da je samo 200 hiljadarki u pitanju.Pravi tekst bi trebao da glasi.Fali par milijardi evrića u pokrajinskoj kasi.Gde su fondovi za kojekakvi razvoj,celo zdravstvo,kultura,sport,poljoprivreda.Gde su razne NVO i razni omladinci,kojekakva kulturna dešavanja gde se opere oko 30-40%.Gde je lova za propale firme,gde su pare za bulumentu sa kariranim košuljicama i gel frizuricama koji bazaju po ceo dan po kafićima a zaposleni u nekakvim državnim institucijama,gde su honorarci i fiktivni ugovori o delu,kojekakvi " stručni " saradnici,savetnici,službena kola,klopa i piće na crtu.Pa dva dana da pišem tako da ova cifra i nije neka

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti