Izveštaj o Urgentnom pred ministrom

Resorno republičko ministarstvo dobilo je izveštaj zdravstvenog inspektora u vezi sa slučajem žene koja je preminula u novosadskom Domu zdravlja, nakon što joj navodno nije ukazana pomoć u Urgentnom centru.
Resorno republičko ministarstvo dobilo je izveštaj zdravstvenog inspektora u vezi sa slučajem žene koja je preminula u novosadskom Domu zdravlja, nakon što joj navodno nije ukazana pomoć u Urgentnom centru.

Za sada nije poznato kakvi će biti dalji potezi Ministarstva zdravlja, a kako saopštavaju iz Kliničkog centra Vojvodine, prema prikupljenim podacima, pacijentkinja nije registrovana u Urgentnom centru, u danu kada je pomoć potražila u Domu zdravlja.

Podsetimo da je zbog sumnje da je jedna žena 22. aprila umrla, jer su u novosadskom Urgentnom centru odbili da joj ukažu pomoć upućujući je na Dom zdravlja, u Klinički centar Vojvodine krajem prošlog meseca došao republički zdravstveni inspektor.

Iako je Radio 021 još pre nedelju dana Više tužilaštvo u Novom Sadu pitao da li je upoznato sa ovim slučajem, te da li se utvrđuje eventualna odgovornost zaposlenih u Urgentnom centru, iz tužilaštva još nismo dobili odgovor. Prethodno nam je u policiji rečeno da im niko nije prijavio ovaj slučaj. (D.S.)

  • gradjanka

    16.05.2011 08:34
    gore, gore, najgore!
    Svako ko ima veze u vladi Vojvodine i Klinickom, zna da od Klinickog centra nema nistam, da je u dugovima, da nema para za lekare, da teraju lekare da rade po 16 sati (trce iz klinickog u bolnicu).Jedva cekaju da vas vrate saltera, mala slovna greska i odoste kuci, osoblje je neljubazno, a da ne govorim o ljudima koji se javljaju na telefone. To vam mogu ispricati i pojedini llekari koji rade tamo.
    Ljudi, nece nama biti bolje samo gore.
  • e moji ljudi

    15.05.2011 19:07
    pa kuckate komentara stotinu za nekakvu vojvodinu fudbal i ostale gluposti koje samo zagadjuju mozak i zivot a ovakve zaista senzacionalne stvari ne primecujete pa se jos cudite kad shvatite da su vam zivoti jadni bedni unisteni i bezvredni... to je zato sto ne razlikujete vazno od nistavnog. Ova tema je vaznija od svih do sada i od sada...Zovite pitajte trazite informacije neka vide da se ne zaboravlja neka se plase vas novinara, nas koji ne zaboravljamo ako vec imaju sistem koji ih stiti.. i to je do jednom a ne zbnaju do kad
  • Gradjanin

    15.05.2011 08:14
    Korupcija !
    Kako to, da se niko od lekara iz klinickog centra ne javlja ne ove forume, zar su spremni da ucestvuju u krivicnom delu. Ako jesnu, onda znamo i zasto,jer su solidarni.
    Zato nam kvalitetan kadar odlazi put Slovenije i ostalih zapadnih zemalja.
    Pogledajte samo spisak lekara u Radovanovicevom timu u IZOLI, sve nasi lekari.
    Ovde ih ne trpe, jer nisu deo tima koji drzi monopol nad zdravstvom u gradu.Ostali su nam
    lekari bez znanja Engleskog i vladanja IT teh.i tehnol. obaveznim za napredovanjem.
    Takve nece niko. Ovde steluju sve za svoju decu ,pa ce mo imati u narednom periodu
    porodicne zdravstvene ustanove u kojima ce raditi Mamini i Tatini polustrucnjaci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti