Telefoniraju dok prevoze putnike

Vozači Gradskog saobraćajnog preduzeća nemaju radio-stanice, već sa dispečerima komuniciraju putem mobilnih telefona.

Vozači Gradskog saobraćajnog preduzeća nemaju radio-stanice, već sa dispečerima komuniciraju putem mobilnih telefona.

Naime, ovo preduzeće je do pre nekoliko godina koristilo radio-vezu kao sredstvo komunikacije između vozača i dispečera, ali su, kako navode, zbog isplativosti prešli na umrežene mobilne telefone. Kako za Blic kaže portparol GSP-a Milorad Vukašinović, vozačima nije dozvoljeno da telefone koriste u toku vožnje i ne smeju da komuniciraju ni sa kim osim sa dispečerom.

Međutim, u ovom preduzeću navode da je proteklih godina nekoliko vozača kažnjeno smanjenjem plate jer ih je interna kontrola uhvatila dok telefoniraju.

  • vozac

    13.05.2011 19:53
    Samo da pojasnim da to sto u GSP_u insistiraju da vozac pise iznos kusura na kartu i salje putnike na blagajnu po kusur i to po zavrsetku njegove smene uopste nije po zakonu.Ko ne veruje nek proveri u trzisnoj inspekciji i asocijaciji potrosaca i slicnim sluzbama .Mora se naci neko drugo resenje,kao npr.u Beogradu cena kupljene karte u vozilu je daleko skuplja od one kupljene na kiosku.Ili mozda ponovo uvesti karte za vise voznji i sl.
  • 13.05.2011 19:08
    @ Vozac i @Sima
    Poznato mi je da vozač ako nema da vrati kusur, može da ispiše potvrdu ili nešto sličnu uz neki broj samo poznat njemu i radnici koja radi na blagajni u GSP. Tom potvrdom uzme 1000 din od putnika, pošto nema sitno da mu vrati dadne tu potvrdu, putnik ode na blagajnu GSP-a i uzme tamo svoj kusur. Trebalo bi ti praktikovata pa bi se i ti koji kupuju kartu malo počešali po glavi i razmislili da li im je lakše dati 100 din, da ne moraju kasnije ići do blagajne.

    A Simo i mene te babetina nervirju i ne samo babetine, nego svi oni čim uđu uhvate se prvi šipke. Takve kao bager poguram pa neka malo misle. Možda nisam baš kulturan, ali kad sami to ne vide, drugačije ne možeš.
  • vozac

    13.05.2011 17:57
    edukacija
    Kao vozac prihvatam da postoji problem kod nekolicine vozaca,ali preduzece to resava sto opomenama sto novcanim kaznama,tako da ce sve manje biti neprikladnog ponasanja od strane vozaca GSP-A.
    Ukazao bih na neke od problema sa kojima se susrecemo u radu.
    -Preduzece jako malo ulaze skoro nista u propagandne svrhe i edukaciju putnika.Idalje je veliki procenat putnika koji nisu upoznati sa kampanjom "RED JE " odnosno sa obavezom ulaska na I vrata.Putnici nisu upoznati da kontrolori vrse i kntrolu otvaranja vrata na stajalistima i sankcionisu vozace koji otvaraju sva vrata.
    - Masovna je pojava da putnici pri ranim jutarnjim polascima kartu od 40 din.placaju novcanicom od 1000 din.To je karakteristicno za trgovce,konobarice isl.profesije kojima je za rad potreban sitan novac pa sitne u BUS-u kod vozaca.
    -Ukoliko je izmenjena trasa neke linije svi oni koji nisu upoznati ili im promena ne odgovara svoj bes iskale na vozacu.
    Sta da radimo .Kako je tako je.Mozemo se samo malo vise potruditi i vozaci i putnici,jer kako kazu "NIJE TESKO BITI FIN"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti