Više od stotinu programa u Noći muzeja

Peta novosadska Noć muzeja počinje večeras u 18 časova i trajaće do dva sata ujutru na pedeset lokacija u gradu, sa više od stotinu programa.

Peta novosadska Noć muzeja počinje večeras u 18 časova i trajaće do dva sata ujutru na pedeset lokacija u gradu, sa više od stotinu programa.

U Muzeju savremene umetnosti biće otvorena izložba grafike, a za 20 sati najavljeno je proglašenje pobednika foto-konkursa "Gradovi i njihove tajne". On će biti nagrađen putovanjem na venecijansko bijenale.

U skladu sa geslom "za svakoga ponešto", Novosađani će moći da posete najrazličitije programe: U "Đardinu" program pod nazivom "Istorija muzike", na tvrđavi "Tajni grad" u podzemnoj vojnoj galeriji, za najmlađe u Dečijem kulturnom centru organizuje se interaktivna radionica "Čudesna bića od gline i papirića", dok odrasli u Laze Telečkog 17, mogu da posete postavku "Erotske igračke nekad i sad".

 

Galerija Matice srpske:
od 18 do 02 časa: Izložba Strani portretisti XVIII i XIX veka u kolekciji Galerije Matice srpske
od 18 do 02 časa: Stalna postavka Galerije Matice srpske
od 18 do 21 časa: Čarobno životinjsko carstvo
od 18 do 22 časa: Free Style to Freedom
od 19 do 22 časa: Nešto lepo u tebi
od 18 do 02 časa: Pogled ispod površine
od 18 do 02 časa: Ogledalce moje, najlepši na dvoru ko je?

Izložba "Srpski slikari", izbor autora iz kolekcije "Radionica duše" Momčila Moše Todorovića biće otvorena u 18 časova, u galeriji Prometej, Trg Marije Trandafil 11.

Publika će u Novosadskom pozorištu imati priliku da prisustvuje jednom segmentu nastanka predstave "Alabama song" koju režira Rahim Burhan. Premijera predstave biće 10. juna.
20-22h: Analiza scene
Reditelj Rahim Burhan će - na srpskom jeziku - govoriti o motivima, emocijama, akcijama... svemu onome o čemu reditelj razgovara sa glumcima objašnjavajući im šta od njih očekuje da bi napravili određenu scenu...
22h: Čajanka sa glumcima i rediteljem
Publika može da se uključi, pita, razgovara, i sa rediteljem i sa glumcima...
23h: Kreiranje scene
Publika - uživo - prisustvuje nastanku scene koja će na koncu biti deo predstave, dakle, sa svim koracima njenog nastanka, od probe teksta, mizanscena, čuće indikacije reditelja koje daje glumcima dok probaju scenu...

Ulaznice se mogu kupiti u ekspoziturama OTP banke, po ceni od 300 dinara, a za decu do 7 i starije od 70 godina ulaz je besplatan. Kompletan program Noći muzeja može se pronaći na sajtu www.nocmuzeja.rs.

  • na zalost

    15.05.2011 00:02
    Vreme je posluzilo, ali izlozbe nisu. Tacnije, ovo sto je prikazano je potpuni debakl. Par okacenih postera iza stakla, malo fotografija i to je to. Tako li se zamislja "muzej" ?!
  • Jazz

    14.05.2011 06:54
    Izgleda da će nas i vreme poslužiti...
    Odlično !
    Dobar provod svima...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti