Policija nije odobrila protest građana Bocki

Žitelji Bocki, nezadovoljni što gradska vlast ignoriše njihove zahteve za rešavanje komunalnih problema u tom naselju, za sutra su najavili novi protestni skup, ali je novosadska policija saopštila da nije odobrila održavanje ovog javnog skupa.
Žitelji Bocki, nezadovoljni što gradska vlast ignoriše njihove zahteve za rešavanje komunalnih problema u tom naselju, za sutra su najavili novi protestni skup.

Predstavnik Inicijativnog odbora građana Miroslav Ilić rekao je za Radio 021 da će protest biti ogranizovan na platou ispred Sajma u 9 časova i 30 minuta, uoči otvaranja Međunarodnog poljoprivrednog sajma. "Želimo da što više ljudi bude upoznato sa problemom koji u Bockama postoji već dve i po decenije. Iz medija saznajemo da se Bocke neće raditi ove godine, možda čak i uopšte, međutim, niko nam ništa zvanično nije saopštio. Znamo da su potrebne odluke Skupštine grada i gradonačelnika. Pavličič je trebalo da nas primi pre deset dana, mogao je i juče. Mi, osim protesta, ne vidimo drugi način da alarmiramo celu javnost", naveo je Ilić. On je najavio da će još jedan skup biti održan u sredu, 18. maja, ispred Gradske kuće u 15 sati.

Novosadska policija je saopštila da nije odobrila održavanje ovog javnog skupa. Kako se navodi, takvo rešenje doneto je saglasno članu 11. Zakona o okupljanju građana, budući da u istom terminu, na istoj lokaciji, počinje Međunarodni poljoprivredni sajam. Ta rešenja policija je uručila svim građanima koji su prijavili održavanje javnog skupa.

Podsećamo, Komisija za predstavke i predloge je početkom ove nedelje usvojila izveštaj Gradske uprave za urbanizam, koji potvrđuje da se naselje Bocke nalazi na klizištu. Međutim, nema naznaka da će to naselje u skorije vreme dobiti vodovod i kanalizaciju, pošto su zatražena dodatna istraživanja, tako da se ne zna ni kada će početi sanacija terena. (D.B)

  • Сремац

    14.05.2011 11:53
    КАНАЛИЗАЦИЈА ПРЕКО БАНДЕРА
    Ако су вам Ненад,Бранко0 и Давор обећали канализацију,онда чете је и добити у складу са њиховим стручним знањем - ПРЕКО БАНДЕРА,НИКАД.
  • Jelena

    13.05.2011 22:56
    A Telep?
    Ni telep nema kanalizaciju!!! I nikom ništa!!!
  • Petar

    13.05.2011 19:29
    Uzas!
    Najodvratnije od svega je ova fotografija gde koriste maloletnu decu od oko 5-6 godina starosti. To govori o mentalitetu te naseobine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti