VIDEO: Vojvodina tuži fudbalere Partizana zbog izazivanja mržnje!

Fudbalski klub Vojvodina tužiće sve fudbalere Partizana zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje zbog skandalozne pesme uz koju su proslavili osvajanje Kupa Srbije, saznaje Radio 021.

Fudbalski klub Vojvodina tužiće svakog pojedinačnog fudbalera Partizana zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje zbog skandalozne pesme uz koju su proslavili osvajanje Kupa Srbije, saznaje Radio 021.

Generalni sekretar novosadskog kluba Radisav Rabrenović kaže da su igrači Partizana vređali stanovnike Vojvodine pesmom "Pola Mađar – pola Ustaša".

"Nijedan medij do sada uopšte nije spomenuo skandaloznu informaciju da su fudbaleri Partizana, predvođeni Jovanovićem, sa mikrofonom u rukama pevali pesmu "Pola Mađar, pola Ustaša", vi ste prvi. Ne znam samo kome su to pevali? Novosađanima, Vojvođanima, kome? I naravno da niko to nije preneo, osim vas, jer izgleda da je svima normalno da Beograđani vređaju ljude iz Novog Sada i Vojvodine potpuno nekažnjeno", rezigniran je Rabrenović.

Otvoreno protiv korupcije

Generalni sekretar Vojvodine spornu pesmu karakteriše kao čist izraz mržnje i kaže da rukovodstvo kluba ima podršku iz vrha vojvođanske vlasti da se stvari isteraju na čistac. Prema njegovim rečima, trenutno su u planu konsultacije sa advokatskim timom, posle čega slede tužbe.

"Šta će Vojvodina preduzeti povodom ovog skandala, videćemo nakon razgovora sa našim advokatima. Ono što je sigurno je da će tužbi sigurno biti", navodi generalni sekretar novosadskog kluba.

Rabrenović je potvrdio da fudbalski klub Vojvodina započinje kampanju protiv korupcije u srpskom fudbalu. Prema njegovim rečima, protest protiv neregularnosti u domaćem prvenstvu je započet još kada je Zajednica prvoligaša odlučila da zameni domaćinstvo utakmice Partizan – Sevojno. Nakon ove odluke, Vojvodina je odlučila da istupi iz zajednice prvoligaša a većina klubova je stala na stranu Partizana. Rabrenović kaže da ima saznanja da su čelnici tih timova shvatili svoju grešku i nada se da će se uključiti u Vojvodininu kampanju "Dalje neće moći" protiv korupcije u srpskom fudbalu.

Kako za 021 kaže predsednik crveno-belih Ratko Butorović, bilo je dovoljno mučno slušati navijače kako pevaju tu pesmu, da bi čin fudbalera Partizana koji su im se pridružili samo prelio ionako punu čašu.

"Celu utakmicu smo slušali te odvratne stvari, pogotovo jer ne odgovaraju istini. Mi nismo ustaše, a da smo Mađari, ne bi nas bilo sramota", kaže Butorović za 021.

U međuvremenu, Upravni odbor Fudbalskog kluba Vojvodina se oglasio saopštenjem, u kome proziva sudije meča, čelnike Fudbalskog saveza Srbije i upravu Partizana.
Saopstenje Upravnog Odbora FK Vojvodina

Dačić: Ne želimo sukob između Beograda i Novog Sada

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže da fudbalske utakmice ne smeju da prerastu u poligone za mržnju između Novog Sada i Beograda.

"Ne smemo dozvoliti da fudbalske utakmice prerastu u stvar mržnje između Novog Sada i Beograda, kao što je svojevremeno bilo između Zagreba i Beograda. Čemu onda služi taj sport?", navodi Dačić. Dačić kaže i da policija nije kriva za kašnjenje početka finala. Policija je zaustavila i kontrolisala autobuse sa navijačima Vojvodine na prilazima Beogradu, zbog čega je deo njih zakasnio na početak meča. On je dodao da su navijači kasnili pri polasku iz Novog Sada.

Sa sajta Jutjub u međuvremenu je sklonjena sporni deo slavlja, a natpis kaže da ga je sklonio korisnik, odnosno internet sajt koji se bavi video materijalima sa Partizanovih utakmica i slavlja. Međutim, sporna pesma se peva već duže vreme i na Jutjubu može da se pronađe u više verzija, između ostalog je peva i šestogodišnja devojčica. Do sada nije zabeleženo da su pesmu pevali igrači, preko oficijelnog razglasa na stadionu. Sporni snimak se na Jutjubu ponovo pojavio, a postavio ga je neko od navijača Vojvodine. (Miodrag Sovilj)


Komentari 121

  • @Janku

    23.05.2011 11:56
    Jopet!
    Bezuspešno pokupavaš da uvučeš druge u blato mržnje u kojem se najbolje snalaziš.
    Vi koji ste spremni da idete u rat zbog skandiranja istih takvih debila sa suprotne strane moraćete da iscenirate neki mnogo ozbiljniji događaj i da se vaš Bata malo više iskešira. Ovo je ipak suviše jeftin i providan pokušaj!

    Apelujem na ekipu sa Jankom na čelu da angažuju neke iole normalne diskutante ...ovo je jad i beda
  • 20.05.2011 17:13
    statistika
    re : Demograf - Statističar
    1690. godine, u Vojvodini (bez Srema) živelo je oko 210.000 Srba. U ovo vreme, gotovo celokupno stanovništvo regiona činili su Srbi, uz koje je živeo i poneki Šokac.

    Prema austrijskom popisu u Bačkoj iz 1715. godine, Srbi, Bunjevci i Šokci su činili 97,6% stanovništva regiona. U celom popisu nađeno je samo 40 starešina domova koji nisu bili Južni Sloveni.

    Popis u Bačkoj iz 1720. godine, zabeležio je da u regionu živi 104.569 stanovnika, od čega:
    76.000 (73%) Srba
    22.000 (21%) Bunjevaca i Šokaca
    5.019 Mađara
    750 Nemaca
    Posle Požarevačkog mira iz 1718 godine, prvi austrijski popis u (zapadnom) Banatu, zabeležio je 20.000 stanovnika, uglavnom Srba.

    Popis u Bačkoj iz 1820. godine, zabeležio je 387.914 stanovnika, od čega:
    170.942 (44%) Srba, Bunjevaca i Šokaca
    121.688 (31%) Mađara
    91.016 (23%) Nemaca



    popis iz 1880

    narodnost; broj; %
    Srbi 416,116 35.5
    Nemci 285,920 24.4
    Mađari 265,287 22.6
    Hrvati, Bunjevci i Šokci 72,486 6.2
    Rumuni 69,668 5.9
    Slovaci 43,318 3.7
    Rusini i Ukrajinci 9,299 0.8
    ostali 10,635 0.9
    ukupno 1,172,729 100
    ____________________________________________

    Da smo korektni moramo pokazati i druge podatke

    BDP Slovenija 18.367 €
    BDP Hrvatska 10.143 €
    BDP Srbija 4.376 €
    BDP Vojvodina 4.166 €

    Prosečna plača Slovenija 935, Hrvatska 724, Srbija 340 a Vojvodina 295 €
    Bezposlenost Slovenija 11,8 %, Hrvatska 17,6 % Srbija 20,1 %

    Godine 1918 vojvodina je imala malo manji BDP od Slovenije i malo veči od Hrvatske.

    Nemam ništa protiv Srbskog naroda i on je napatio zbog svoje političke okoline.

    Podatci lepo govore, da Vojvodina pod komandom Srbije nazaduje. Zašto se građani vojvodine nebi mogli odlučiti po svoje i gospodariti kako znaju a istorija uči da to znaju. To je dobra ideja za sve Vojvodince pa i Srbske nacionalnosti.

    Ko daje Srbski politiki pravo da neda Vojvodini slobodu, šta su pokazali do sada to pravo su več davno profurali.
  • Marko

    20.05.2011 06:24
    Šta puštati na radiju
    Daj pustite Ducinu novu stvar
    GOSPOĐA NORTH JE STIGLA VRLO BRZO

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti