Saradnja IDS-a i LSV-a

U Istarskoj sabornici u Poreču juče je potpisan sporazum o saradnji Istarskog demokratskog sabora (IDS) i Lige socijldemokrata Vojvodine (LSV) čiji je cilj dodatno učvršćivanje saradnje dve stranke.
U Istarskoj sabornici u Poreču juče je potpisan sporazum o saradnji Istarskog demokratskog sabora (IDS) i Lige socijldemokrata Vojvodine (LSV) čiji je cilj dodatno učvršćivanje saradnje dve stranke.

Kako se navodi u saopštenju Biroa za informacije LSV-a, potpisivanjem sporazuma formalizovano je dugogodišnje prijateljstvo dve stranke, koje su uspostavljene pre deset godina. Sporazum je u ime IDS-a potpisao predsednik Ivan Jakovčić, a u ime LSV-a zamenik predsednika Bojan Kostreš.

"Oduvek smo promoteri saradnje ne samo ove dve države, nego čitavog regiona. Zajedno se zalažemo za građansko društvo, multikulturalnost, multikonfesionalnost i to nam je zajednički cilj. Potpisivanjem sporazuma sada možemo najaviti još veće napore i još bolju saradnju dve stranke", rekao je Kostreš.

Kako je saopšteno, u Poreču boravi delegacija najviših funkcionera LSV koji učestvuju na međunarodnoj konferenciji "Regionalizam i regionalna saradnja". Na panelu "Regionalizam i regionalni identitet" učesnicima se obratila potpredsednica Izvršnog odbora LSV Maja Sedlarević, a na panelu "Regionalizam i regionalna saradnja u Jugoistočnoj Evropi" portparolka LSV Aleksandra Jerkov.
  • doktor

    16.05.2011 04:57
    dopuna
    @ Ljiga - i ja sam mislio eh bar da jesu, i bar da jesu separatisti pa davno da nam postuješ iz inostranstva, Ljigo

    @ Anonimus - živote su davali isprani mozgovi srpski i hrvatski, nažalost. Vojvodina i Istra nemaju veze s tim i nikad neće ni imati!
  • Sremac

    15.05.2011 22:00
    PODVALA
    Jel mangulica poveo tamburaše na put u Poreč ? Nemačka kancelarka davno napustila kurs multikulturalnosti i multikonfesionalnosti,a ovi sad tek potpisuju.Nadam se da će se i vodovodi regionalno povezati,sobzirom na novi vozni park,cene i avangardna razmišljanja "stručnog tima".
  • asd

    15.05.2011 08:37
    super!!!
    naravno dve bratske regije da se povezu, samo napred, dosta i beograda i zagreba...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti