Muzej Vojvodine najposećeniji

Od ukupno 105.000 poseta u petoj novosadskoj Noći muzeja, najviše ih je zabeleženo u Muzeju Vojvodine, čije je programe videlo 8.500 posetilaca, saopštili su organizatori ovdašnjeg dela te kulturne manifestacije.
Od ukupno 105.000 poseta u petoj novosadskoj Noći muzeja, najviše ih je zabeleženo u Muzeju Vojvodine, čije je programe videlo 8.500 posetilaca, saopštili su organizatori ovdašnjeg dela te kulturne manifestacije.

Zbirka strane umetnosti pri Muzeju grada imala je protekle noći 7.000 posetilaca, Muzej savremene umetnosti Vojvodine 6.000, Galerija Matice srpske 5.100 a osmočasovnu noćnu ponudu Gradske biblioteke videlo je 5.000 gostiju.

U manifestaciji, održanoj na 50 lokacija u gradu, učestvovali su svi novosadski muzeji, pozorišta, galerije, arhivi i druge ustanove kulture, nekoliko škola kao i delovi gradske i pokrajinske uprave. U Noći muzeja otvorena je izložba "Ukrštanje klasičnog i inovativnog, Budimpešta-Novi Sad", dodeljene su nagrade učesnicima fotokonkursa "Gradovi i njihove tajne" a Dečji kulturni centar nagradio je mališane i njihove vaspitače.

Posebno obeležje ovoj Noći muzeja dala je najava predstojećeg učestvovanja Muzeja Vojvodine na Venecijanskom bijenalu, prezentacijom izložbe kojom će se Srbija predstaviti na toj svetskom manifestaciji savremene umetnosti. Noć muzeja u Novom Sadu, koja je deo nacionalne manifestacije u Srbiji, uspešno je organizovala Asocijacija za vizuelnu umetnost i kulturu "Visart" uz pomoć generalnog sponzora OTP Banke i drugih donatora.

  • rimski zenzor

    16.05.2011 13:06
    ah dimitrije
    staljin Vam nije ravan
  • Mitar

    16.05.2011 06:16
    @Budjoni
    A vidim ti si tipicno za ovo podneblje kulturan i malogradjanski kompetetan da pises takve komentare. Nemas pojma o onome sta radis u zivotu ali se u sve drugo razumes. Ajde leba ti napravi ti nesto sa nula para a mi cemo da komentarisemo.
  • stari grad

    16.05.2011 04:49
    di nam je kultura
    ja sam pod komunizmom/jednopartijskim sistemom završio školu, tad se lepo organizovalo u svakom razredu po minimum jedna poseta muzeju i galeriji i jedan odlazak u školu u prirodi, tako kad se radi ondak ljudima ostane i potreba i želja kad se sa tim prestane onda MARKETING počne da radi, noć muzeja :) džabe čokoladice, ma haj'te molim Vas. Od malih nogu se počinje, i sa dobrim i sa lošim!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti