Poskupljenje karata na čekanju

Od kada će putnici kartu za vožnju gradskim autobusom plaćati 45 dinara, još nije poznato.  
Od kada će putnici kartu za vožnju gradskim autobusom plaćati 45 dinara, još nije poznato.

Direktor Gradskog saobraćajnog preduzeća, Branislav Bogaroški, kaže da je potrebno da gradske vlasti odobre poskupljenje, ali da ne zna kada će to uraditi: "Ne mogu da vam kažem. Bilo bi neozbiljno da sad licitiram. U svakom slučaju, javnost će biti blagovremeno obaveštena o tome".

Pravdajući poskupljenje, Bogaroški kaže da je poslednje povećanje cene bilo u februaru prošle godine, od kada je cena goriva povećana za skoro 40 odsto. "Zbog toga smo mi bili prinuđeni da izvršimo korekciju, ali smo jako vodili računa o socijalnom statusu naših putnika i mislim da smo napravili poprilično socijalno uravnotežen model", kaže direktor Gradskog saobraćajnog. To znači da će poskupeti samo pojedinačne karte, dok će cena građanskih i radničkih markica ostati nepromenjena.

Bogaroški dodaje da postoji kategorije subvencionisanih karata, poput đačkih i studentskih: "Odlučili smo se da taj nivo subvencionisanja donekle smanjimo, ali smo i tu donekle uveli korektivni element. Po našem predlogu uvodi se nova vrsta đačke i studentske karte za školsku godinu, koja važi tokom cele školske godine, dakle 10 meseci, a prodavaće se po ceni devet mesečnih karata. Znači praktično deseti mesec je mesec koji je gratis", objašnjava Bogaroški.

Direktor Gradskog saobraćajnog ističe da će cena karata u gradskom prevozu i nakon poskupljenja biti jeftinija u odnosu na Beograd i Suboticu, gde već sada koštaju 50 dinara. (D.S.)

  • wicked mushroom crew

    17.05.2011 12:52
    možda bi i imao da je vojvođanskog goriva dok je srpsko i rusko plaća se papreno, Bane je kralj al' narod je u teškoj banani. kanda je žuta boja nova crvena!!!
  • jazz

    17.05.2011 08:34
    Kako je sve krenulo ...banke će davati kredite gradjanima da kupe markice za prevoz .
    Šala,šala ali zar GSP nema posebnu,jeftiniju, cenu goriva nego što je na pumpama. Bilo bi dobro znati kolika je ta cena nafte koju plaća GSP ?
  • 16.05.2011 19:58
    Pa da je NS veličine Bg-a vozio bi se isto toliko za 50 din. Ne shvatate da u Bg bus na liniji koja duža od neke u NS preveze takođe i više putnika pa samim time i cena ne mora da bude veća.
    Najveći krivac za poskupljenje karata su krvopije sa vlasti, a zatim poskupljenje goriva. Običan vozač i kontrolor neće imati nikakve koristi od ovoga. Naprotiv, može samo imati problema usled nezadovoljnih građana. A plata im može samo ići ka dole. Dok oni koji ovo traže oni će imati tu koristi, a to su naravno rukovodioci i oni iz gradske vlasti koji su postavili svoje pijune u upravu GSP-a.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti