Pajtić podržao Rekom

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić potpisao je danas u centru Novog Sada inicijativu za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o žrtvama ratova na prostoru SFRJ (REKOM).
Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić potpisao je danas u centru Novog Sada inicijativu za osnivanje Regionalne komisije za utvrđivanje činjenica o žrtvama ratova na prostoru SFRJ (REKOM).

"Ljudi nisu brojevi i svaka žrtva imala je život, ljubav i nadu. Samo njihovim imenovanjem imaćemo istinu i budućnost i zbog toga sam u ime Pokrajinske vlade potpisao inicijativu", rekao je Pajtić. On je dodao da svaka smrt na Balkanu zaslužuje ime i prezime, svaki zločinac zaslužuje kaznu, a svaki građanin istinu i pravdu.

Prikupljanje potpisa građana zemalja regiona za podršku osnivanju REKOM-a počelo je 26. aprila u svim zemljama bivše Jugoslavije, a na štandovima u više od 30 gradova. Koalicija za REKOM okuplja više od 1.500 udruženja i pojedinaca sa prostora bivše SFRJ koji su za stvaranje nezavisne međudržavne komisije kao vansudskog istražnog tela koje bi trebalo da utvrdi i javno saopšti činjenice o ratovima od 1991. do 2011. godine.

  • Ivana

    16.05.2011 23:33
    Za neupućene
    To je nova organizacija Nataše Kandić!
    Ona stoji iza celog ovog projekta!
  • Burmut

    16.05.2011 15:16
    E ako se on priključio biće tu novaca.
  • 16.05.2011 13:14
    kojom je ulicom danas prosao dr bojan pajtic?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti