Potpisi za referendum o statusu "Vodovoda"

Inicijativni odbor za Građansku inicijativu dostavio je Skupštini grada predlog za raspisivanje referenduma na kojem građani treba da se izjasne o sudbini preduzeća "Vodovod i kanalizacija", a danas počinju da prikupljaju potpise na 13 lokacija u gradu, najavio je predsednik Sindikata zaposlenih u stambeno-komunalnoj delatnosti Novog Sada Zoran Radosavljević.
Inicijativni odbor za Građansku inicijativu dostavio je Skupštini grada predlog za raspisivanje referenduma na kojem građani treba da se izjasne o sudbini preduzeća "Vodovod i kanalizacija", a danas počinju da prikupljaju potpise na 13 lokacija u gradu, najavio je predsednik Sindikata zaposlenih u stambeno-komunalnoj delatnosti Novog Sada Zoran Radosavljević.On kaže da metod vlasničke transformacije "Vodovoda", koji je podržala gradska vlada, nije izvodljiv jer ne postoje ni minimalni uslovi za njegovo sprovođenje.

"Sindikat se oštro zalaže da ni jedno javno preduzeće ne može da ide u privatne ruke, pogotovo što država nije odredila strategiju, odnosno način na koji će privatizovati javna preduzeća i nije odredila koja to javna preduzeća nisu od interesa za građane", istakao je Radosavljević. Prema njegovim rečima, potpuno su neosnovani navodi gradske vlade da se ne radi o privatizaciji preduzeća, jer se jasno vidi da će, kako kaže, neko 100 posto preduzeća pretvoriti u 51 odsto, a 49 procenata ustupiti privatniku i ujedno mu dati sva osnivačka prava. "Dvadeset pet godina koliko bi trebalo da važi taj ugovor, neko će ubirati kompletan dohodak Novog Sada, plasirati na druge projekte, ali ne u ovoj zemlji nego najverovatnije u inostranstvu", navodi Radosavljević.

Punktovi za prikupljanje potpisa biće postavljeni na Spensu, kod kafea "Trčika", na uglu ulica Branka Ćopića i Sime Šolaje, zatim na Ribljoj pijaci i Najlonu, u Ulici Modene, kod Futoške pijace, na platou ispred Železničke stanice, kod ulaska u Limansku pijacu, na Bulevaru Jovana Dučića kod robne kuće "Roda", na Bulevaru Mihajla Pupina kod Radničkog doma i u centru kod čika Jovinog spomenika. Potrebno je 30.000 potpisa da bi se taj predlog našao na dnevnom redu zasedanja novosadskog parlamenta.

Podsećamo, Skupština grada je na sednici održanoj u decembru prošle godine podržala predlog berlinske konsultantske kuće "CSP"da se novosadski "Vodovod" transformiše u mešovito preduzeće, gde bi 51 odsto ostalo u javnom vlasništvu, a ostatak bi strani partner zakupio na 25 godina. (D.B)

  • gra]anin pokorni

    19.05.2011 19:47
    GRIFF-u
    Hvala ipak smo se na kraju sporazumeli. Ćao !!
  • kole

    19.05.2011 19:24
    zar nemaju granice?
    Zarad provizije koju planiraju da uzmu kadri su da sve novsadjane zaviju u crno ovom svojom ludackom namerom. Ako im ne uspe VOdovod uspece im nesto drugo do kraja mandata. Prvo toplana, sada Vodovod. Ma nesto ce se vec odraditi. U svakom slucaju ce naci nacina da nas opljackaju jer su i sami svesni da im je ovo poslednji put se igraju vlasti.
  • rotkvarijanac

    19.05.2011 10:30
    Necemo dati nase! Juce sam potpisao na punktu kod Futoske pijace u 15 i kada sam pitao momke koji skupljaju potpise koliko je ljudi potpisalo , reklji su mi da je samo na njihovom punku do 15 potpisalo preko 300 novosadjana. Potpisimo i zaustavimo Canka i Pavlicica u rasprodaji nase novosadske imovine!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti