Grad neće vojne objekte?

Ministarstvo odbrane želi da Novom Sadu proda sedam gradskih kasarni, skladišta i drugih vojnih kompleksa, čija je vrednost procenjena na više od 1,4 milijarde dinara.

Ministarstvo odbrane želi da Novom Sadu proda sedam gradskih kasarni, skladišta i drugih vojnih kompleksa, čija je vrednost procenjena na više od 1,4 milijarde dinara.

U Ministarstvu odbrane kažu da Novi Sad ima prvenstvo u odnosu na druge što se otkupa ovih objekata tiče, međutim, u Gradskoj kući tvrde da još nisu dobili konkretnu ponudu vojske. U postupku realizacije Master plana, kojim se reguliše rasprodaja vojnih objekata, lokalne samouprave imaju prednost prilikom otkupa, što je iskoristila većina gradova. Novi Sad je jedini grad u Vojvodini koji nije otkupio nijedan vojni objekat.

Kako za Press kažu u Ministarstvu odbrane, svi procenjeni vojni kompleksi su na prodaju i ponuđeni su gradu uz nadoknadu u novcu ili nekretninama. Od novosadskih vojnih zgrada ubedljivo najveću vrednost ima kasarna "Janko Čmelik" na Trandžamentu, čija se vrednost procenjuje na skoro 795 miliona dinara. Iz Ministarstva odbrane poručuju da nisu svi vojni objekti na prodaju, jer se "Mornarica" i "Jugovićevo" smatraju za, kako kažu, perspektivne komplekse koji nisu predmet otuđenja.

  • debeli ili mrzavi

    20.05.2011 12:48
    utrenirani ili zapusteni
    vojska treba da je daleko od gradova i da trenira i da su utrenirani kao sajle - nasa "vojska" je debela i lezi, spava... po centrima gradova
  • 20.05.2011 12:44
    mogučnosti
    Sad prodaju kasarne, kako su ih dobili to ih ne zanima

    Sutra če prodavati zaplenjenu Vojvodinsku imovinu

    Još malo pa če nacionalizirati i ostatak Vojvodine pa je posle prodati.

    Još ni neznamo šta sve Srbska politika može, sve za narod za spas državne blagajne !!
  • 19.05.2011 14:02
    @ja razumeh da je komentar "PRODAJE SE NESTO NASE" se odnosi na Vojvodanske vojne objekte, jer su vecinski iz perioda Austro-Ugarske

    po neki vojni objekt u Vojvodini je podigla drzava za potrebe vojske od 1945 god.

    objekat u Futoskoj ulici nije ni gradjen za potrebe vojske,nego ga je vojska prisvojila

    bez obzira kada su izgradjene sadasnje-bivse vojne zgrade ne bi trebalo rusiti nego se ugledati na ostale zemlje u okruzenju, npr Madjarska,sta je sve dobro odradila sa svojim starim takvim zgrada

    voji objekti u Vojvode Bojovica i Futoskoj ulici bile bidobre, kao sto neko rece za MUZICKU SKOLU, i za jeftine hotele za studente turiste,



Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti