Klime u čekaonicama kod lekara

Bolesni sugrađani sledeće leto možda neće dočekati u vrelim čekaonicama, jer Dom zdravlja planira da ugradi centralne klime u svojim objektima.

Bolesni sugrađani sledeće leto možda neće dočekati u vrelim čekaonicama, jer Dom zdravlja planira da ugradi centralne klime u svojim objektima. Postojeći sistemi za hlađenje su uglavnom van funkcije, jer su zastareli i brzo se kvare.

Vrele čekaonice i slaba ventilacija su i idealna sredina za širenje virusa, pa se hlađenjem prostorija smanjuje mogućnost prenošenja zaraznih bolesti. Za sada se uvođenje klima-uređaja planira u dva velika objekta, na Limanu i Novom naselju.

Procenjena vrednost investicije iznosi oko 80 miliona dinara, međutim, kako novac još uvek nije obezbeđen, nije poznato kada bi radovi mogli da počnu. Kako piše Blic, Dom zdravlja je sredstva zatražio od Nacionalnog investicionog plana, ali kako nije stigao konkretan odgovor, ova ustanova će se možda obratiti gradu ili drugim fondovima kako bi izbegli još jedno vrelo leto u čekaonicama.

  • Jazz

    20.05.2011 16:25
    Dok se to ne reši i ne nadju novci....prodje još koje leto !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti