Ambulanta u Kamenici dobila novi prostor

Posle višemesečnog odlaganja, konačno je otvoren dograđeni objekat Doma zdravlja u Sremskoj Kamenici.
Posle višemesečnog odlaganja, konačno je otvoren dograđeni objekat Doma zdravlja u Sremskoj Kamenici. Gradonačelnik Igor Pavličić kaže da se sa završetkom radova kasnilo zbog vremenskih uslova, ali i delom zbog nedostatka sredstava.

"U gradu, posebno kad finansiramo ovakve investicije, to zavisi od priliva novca. Ne dozvoljavamo trošenje novca ako prihodi nisu onakvi kako smo ih planirali. Kako nam novac pristiže, tako i budžetska sredstva trošimo. Imali smo i dugu zimu, što je takođe bio problem. Možda je moglo i mesec dana ranije da bude, ali da ne bude sve urađeno kako treba i da uslovi za rad ne budu dobri", rekao je Pavličić.

Direktor Doma zdravlja "Novi Sad" Života Lazarević ocenjuje da će, zahvaljujući ovoj investiciji, zdravstevni radnici imati bolje uslove za rad, a samim tim će i Kameničanima biti olakšan izbor lekara, naročito za decu. "U ambulanti ima 2.844 kartona, imamo tri tima lekara, koj rade u dve smene. Ako Kamenica bude rasla naći ćemo mogućnosti da se poveća broj zdravstvenih radnika", rekao je Lazarević.

Osim dogradnje, u ambulanti je urađena potpuna rekonstrukcija postojeće zgrade. U novom delu biće smešteni pedijatrija i stomatologija, dok u starom ostaje služba opšte medicine i laboratorija.(D.B)

  • Jazz

    20.05.2011 16:22
    Dobra vest !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti