Nema više primanja putnika van MAS-a

Prevoznici koji svoje putnike primaju na raznim stajalištima u Novom Sadu moraće da prekinu tu praksu, jer je gradska vlast izmenila odluku o saobraćaju.

Prevoznici koji svoje putnike primaju na raznim stajalištima u Novom Sadu moraće da prekinu tu praksu, jer je gradska vlast izmenila odluku o saobraćaju.

Po novim odredbama, svaki prevoznik će morati da kao početnu stanicu koristi Međumesnu autobusku stanicu, što znači da će morati uredno da plati i sve takse. Momenat koji je prelio čašu bilo je obaveštenje iz Privredne komore u kome je pisalo da pojedini prevoznici pokušavaju da registruju sopstvena stajališta u prigradskim naseljima, poput Sremske Kamenice i Veternika jer je registracija stajališta u ovim mestima mnogo jeftinija.

Pored gubitka u budžetu zbog neplaćenih taksi i staničnih usluga, ovi prevoznici se zaustavljaju i na mestima koja nisu predviđena da budu stajališta, čime se prave nepotrebna zakrčenja saobraćaja.

Kako piše Blic, gradskim odlukama je predviđeno da autobusi pored Međumesne autobuske stanice mogu da stanu i na nekoliko mesta u gradu, u zavisnosti od pravca u kom se kreću. Tako da će autobusi koji idu prema Bačkoj Palanci i dalje moći da se zaustave na Futoškom putu, kao što će i prevoznici koji putuju za Vrbas i dalje moći da stanu na Rumenačkom putu.

  • 1

    23.05.2011 06:19
    @Vranjanac
    "U Indiji autobus ide od kuce do kuce i kupi putnike"
    Da, ali tamo putnici su okaceni o bus i bus izgleda poput grozda, sta je sa vama, to je Indija...

    Ja ipak volim da me prevozi autoprevoznik koji ima sve udobnosti za putnika, udobna i ocuvana sedista,autobus da je cist kao,da se autobus u toku voznje NE POKVARI odgovarajucu temperaturu spram godisnjeg doba, da su vozaci uredni,ljubazni, i da UVEK KRENU NA VREME i da na odrediste takodje stignu na vreme...
  • 23.05.2011 06:10
    @Ja
    Nije monopol ako autobusi ne staju na svakoj krivini da puste putnike u bus,

    Da li ste nekada koristili javni prevoz izvan Srbije u EU, ne samo sto ne staju na svakom cosku, nego autobusi na BUS stanicu MORAJU TACNO na VREME da pristignu na stanicu i TACNO na VREME da su na svom peronu isto tako je i polazak u minut tacan...
    Prevoznici putnika placaju odredjenu sumu za koriscenje usluga autobuskih stanica, s tim sto NE POSTOJE PERONSKE naplate za putnike, pored PUTNIKA i pratnja moze da dodje do autobusa opet bez naplate
    Autobuske karte u EU nisu skupe kao kod nas,ako se vrsi poredjenje ZARADE u EU i ZARADE u Srbiji...
  • Ja

    21.05.2011 05:47
    ?
    A zbog čega to GSPNS ima monopol pa privatnici ne smeju da registruju svoja stajališta tamo gde im je jeftinije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti