Gradsko veće glasalo za obveznice

Gradsko veće donelo je odluku da se Novi Sad zaduži putem emisije municipalnih obveznica, a najpovoljnije uslove dala je Unikredit banka, rekao je za Radio 021 član Gradskog veća za finansije Živko Makarić.

Gradsko veće donelo je odluku da se Novi Sad zaduži putem emisije municipalnih obveznica, a najpovoljnije uslove dala je Unikredit banka, rekao je za Radio 021 član Gradskog veća za finansije Živko Makarić.

Predlog će biti upućen Skupštini grada na usvajanje, a Makarić očekuje da će se naći na dnevnom redu sednice novosadskog parlamenta krajem meseca. Ranije je najavljeno da će Grad uzeti kredit u iznosu od 3,5 milijardi dinara, a taj novac namenjen je za nastavak radova na Bulevaru Evrope i izgradnju kanalizacione mreže u svim prigradskim naseljima.

Ukoliko gradski parlament da saglasnost, Novi Sad će postati prvi grad u Srbiji koji se kreditira putem obveznica. (D.B)

  • BOBAN

    23.05.2011 14:42
    SAMO KAD VIDIM KO CINI TO GRADSKO VECE I KO SEDI U ODBORNICKIM KLUPAMA SVE MI JE SNOJA.
  • gilecar

    23.05.2011 08:46
    Kanalizacija
    Mi se pre dve godine za 1.maj slikali u Budisavi sa kapitalcima i receno da se krece,kad ono jos ni jedan asov nije zaboden...kad ce niko nezna a para je bilo bar tako kazu....
  • @Mlađa - Dva pitanja bez odgo

    21.05.2011 06:12
    Mozda i ima odgovor
    Nije li deo odgovora i ova vest da ce se zaduziti zbog ... i izgradnje kanalizacione mreze u svim prigradskim naseljima.
    Dakle, kredit uzimaju da bi se doveo strateski partner, jer od svih strateskih odluka postoji samo jedna. Drpisi dok mozes i koliko god mozes.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti