Niče Nacionalni institut za veterinu

Vojvođanska vlada u septembru bi trebalo da počne sa radovima na izgradnji Nacionalnog instituta za veterinu, najavio je pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović.
Vojvođanska vlada u septembru bi trebalo da počne sa radovima na izgradnji Nacionalnog instituta za veterinu, najavio je pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović danas na Novosadskom sajmu. Kako kaže, projekat je vredan blizu 10 miliona evra, a prostor bi trebalo da bude obezbeđen pored Instituta za ratarstvo i povrtarstvo na Rimskim šančevima.

"Preliminarni projekat je predat, a predstavnici Zavoda za izgradnju grada preuzeli su na sebe obavezu da u najkraćem roku obezbede odgovarajući prostor da ova izgradnja počne. Očekujemo podršku Evropske investicione banke od šest  i po miliona evra, Pokrajina će obezbediti još milion, a dva miliona će se uz pomoć republičke vlade obezbediti za opremu", rekao je Petrović. Pokrajinski sekretar je najavio da će u narednih nekoliko meseci u sklopu Tehnološkog parka, čija je izgradnja u toku, 1.500 kvadrata biti odvojeno za institucije koje će kontrolisati hranu koja se uvozi i izvozi.

Vlada Vojvodine je dosad uložila 730 miliona dinara za otvaranje 24 malih i srednjih preduzeća koja se bave poljoprivredom i prehrambenom industrijom. (D.B)

  • DR Vet u usponu...

    23.05.2011 21:37
    bice posla za nas veterinare
  • 21.05.2011 08:41
    1
    .. da,pocetk ne znam kakav ce biti, nit znamo ko se sve ugradi sa koliko novaca u oformljavanju Nacionalnog institua, al' verujem da je to dobar pocetak za buducnost, lako je kasnije, kada dodje sve na svoje mesto, zavesti reda, a poluge zakona postoje...
  • 21.05.2011 01:20
    Ne nice nista (apropo naslova). Cekamo septembar da vidiomo dal' ce da proklija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti