FOTO: Na Sajmu za svakoga po nešto

Kapije Međunarodnog poljoprivrednog sajma otvorene su još danas i sutra za posetioce.
Kapije Međunarodnog poljoprivrednog sajma otvorene su još danas i sutra za posetioce. Najveća sajamska smotra u ovom delu Evrope okupila je više od 1.500 izlagača iz zemlje i inostranstva, koji su ponudili novine u prehrambenoj industriji, predstavili najsavremeniju poljoprivrednu mehanizaciju i organizovali niz stručnih skupova kako bi razmenili iskustva i upoznali se sa trendovima u svim oblastima, koje su povezane sa agrarom.

Za razliku od prethodnih sajmova kada se ekonomska kriza odrazila i na ponudu izlagača i na interesovanje javnosti, ove godine su i jedni i drugi shvatili da je ulaganje u poljoprivredu budućnost. Čak je i vreme pomoglo da posećenost Sajma bude veća nego prethodnih godina.

Poseban segment, kao i svake godine, predstavlja izložba stoke. Najveći živi eksponat ove godine je bik Miško, težak 1.516 kilograma, koji je danas prodat za 4.400 evra. Njegov novi dom, po završetku Sajma, biće u Novom Pazaru.

Najsrećniji posetioci sa kupljenim ulaznicama moći će da osvoje jednu od vrednih nagrada, poput traktora, poljoprivredne mehanizacije, maziva i godišnjih ulaznica za sajamske manifestacije.

Izvlačenje imena dobitnika je sutra od 18 časova kada se održava i Izbor za mis 78. međunarodnog poljoprivrednog sajma. Radno vreme Sajma je od 9 do 19 sati. (D.B)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti