Profesor Milenko Perović osuđen za mobing

Profesor etike na Filozofskom fakultetu Milenko Perović osuđen je za mobing i diskriminaciju i moraće da plati skoro 350.000 dinara svom nekadašnjem asistentu Slobodanu Sadžakovu.
Profesor etike na Filozofskom fakultetu Milenko Perović osuđen je za mobing i diskriminaciju i moraće da plati 350.000 dinara svom nekadašnjem asistentu Slobodanu Sadžakovu. Pored toga, ovaj profesor će iz džepa morati da izdvoji i oko 120.000 dinara, koliko iznose sudski troškovi za ovaj slučaj.

Po presudi, Perović je mladom kolegi onemogućio da napreduje sa pozicije asistenta, opstruisao mu je naučni rad i sprečio ga da brani doktorsku disertaciju. Bivši šef katedre za filozofiju je tako postao prvi profesor Novosadskog univerziteta koji je osuđen za mobing, a da paradoks bude veći, radi se o čoveku koji svojim studentima predaje etiku.

Podsećamo, nakon maltretiranja, Sadžakov je dobio i otkaz, zbog čega je stupio u štrajk glađu. Perović je tada naveo da je Sadžakov ostao bez posla odlukom dekanata jer nije ispunjavao sve zakonske uslove za reizbor za mesto asistenta.

Komentari 170

  • Stanija Dobrojević

    03.06.2011 07:23
    Nasi u WOS-u

    Stanija Dobrojević

    Srpkinja iz Novog Sada u WOS-u

    http://www.blic.rs/Zabava/Vesti/257683/Stanija-Dobrojevic-Hju-Hefner-je-upamtio--moje-ime
  • Studentkinja

    02.06.2011 01:10
    @Misadimitrijevic: Oprostite na izostavljanju zareza između reči ''doneo'' i reči ''meni'' Kad se zarez stavi rečenica dobija drugi smisao koji je u suštini i njen pravi smisao. Htedoh reći da po meni, sud koji donese takvu presudu nema kredibilitet. Nisam hvala Bitku bila osuđivana nikada. Naravno da ne doživljavam presudu lično. Ne shvatam najbolje poslednju rečenicu.
    Anonimus, hvala na predlogu. I ja želim tebi da uživaš u svojim opservacijama i stanovištima.
  • misadimitrijevic

    01.06.2011 19:16
    ko je to???
    ,,Sud koji, ponavljam, Svetlani Ceci Ražnatović pokloni presudu kakvu je doneo meni nema nikakav kredibilitet pa samim tim ni jedna presuda koju donosi." Ej, kakva je ovo recenica???? Presuda kakvu je doneo meni??? I ti si osudjena negde? Ili si presudu Perovicu shvatila suvise licno, kao svoju?:) Ili...ne zelim da poverujem, ne...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti