Na "Sterijinom pozorju" više od 30 programa

Ovogodišnje "Sterijino pozorje" biće otvoreno u četvrtak, 26. maja, besedom glumca Stevana Gardinovačkog i predstavom "Rođeni u YU" Jugoslovenskog dramskog pozorišta.
Ovogodišnje "Sterijino pozorje" biće otvoreno u četvrtak, 26. maja, besedom glumca Stevana Gardinovačkog i predstavom "Rođeni u YU" Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Prema najavi organizatora, publici će tokom devet festivalskih dana biti ponuđeno više od 30 programa - predstava i ostalih različitih sadržaja.

Direktor Milivoje Mlađenović podseća da se ove godine sedam predstava našlo u zvaničnoj konkurenciji, a njihov kvalitet, kako kaže, ponovo će vratiti festivalu nekadašnji ugled. "Da se ne zavaravamo i stvaramo lažnu sliku, Sterijino pozorje nije svakom dohvatljivo. Treba očuvati kvalitet koji će ispisati zlatne stranice u istoriji jednog teatra kao što je nekada bilo", ističe Mlađenović.

O Sterijinim nagradama na ovogodišnjem Pozorju odlučivaće petočlani žiri na čijem čelu je istaknuti pozorišni i filmski reditelj Goran Marković. Mlađenović kao novinu ovogodišnjeg Sterijinog pozorja najavljuje potpuniji pristup u ocenjivanju predstava. "Ove godine će postojati međunarodni žiri okruglog stola kritike, čime će se nadoknaditi odavno uočeni nedostatak pozorišne kritike u našim dnevnim listovima i elektronskim medijima", dodaje direktor Sterijinog pozorja.

Moto ovogodišnjeg Pozorja je pojam "Granice", ali ne samo u administrativnom smislu, već između različitih pristupa umetnosti, kaže selektorka Ksenija Radulović. "Sve veći broj uglednih značajnih reditelja umesto klasičnog dramskog teksta, materijal za svoju predstavu pronalazi u nečem drugom. Naravno da se neke predstave bave motivnom granica i u tom državno-administrativnom smislu, pogotovo što je ovo godina u kojoj se navršava dve decenije od raspada prethodne Jugoslavije", pojašnjava selektorka.

Kompleti ulaznica za Sterijino pozorje su rasprodati, ali još ima pojedinačnih karata za otvaranje i zatvaranje festivala, kao i za pojedine predstave. Cena ulaznica su 800 i 1.000 dinara, osim u zgradi NIS-a, gde balkon košta 400 dinara. Rezervisane karte koje ne budu preuzete do srede, biće tog dana puštene u prodaju na blagajni Srpskog narodnog pozorišta. (D.B)

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti