Skuplja karta u gradskom prevozu

Gradski prevoz skuplji je od danas.
Gradski prevoz skuplji je od danas.

Prema novom cenovniku, karte u autobusima koštaju 45 dinara, dok mesečne markice za učenike i  studente za jednu liniju koštaju 542 dinara. Markice za sve linije u gradu - za đake, studente i penzionere s penzijama ispod proseka su 742 dinara, za penzionere s primanjima iznad proseka 1.140, a za korisnike materijalnog obezbedjenja 710 dinara.

Cene prevoza u proseku su povećane za šest odsto, a kako saopštavaju iz Gradskog saobraćajnog, u minimalnom iznosu korigovane su cene najjeftinijih mesečnih markica - za đake, studente, penzionere i korisnike socijalne pomoći. Cene građanskih i markica za zaposlene, koje su do sada bile najskuplje, ostaju na sadašnjem nivou.

U Gradskom saobraćajnom kažu da su prilikom delimične korekcije vodili računa o socijalnim pokazateljima, tako da je za učenike i studente, odlukom upravnog odbora preduzeća, predviđena kao korektivna mera, mogućnost izdavanja godišnje karte, čija je cena utvrdjena za devet meseci, a koja praktično važi tokom cele školske godine, deset meseci. Godišnja karta za učenike i studente po ovom osnovu, za jednu liniju iznosiće 4.878 dinara, odnosno za sve linije 6.600 dinara.

U Gradskom saobraćajnom preduzeću kažu da je delimična korekcija cena, posledica poskupljenja goriva, koje je od prošlog februara i poslednjeg povećanja cena prevoza u Novom Sadu, poskupelo za oko 40 odsto. (D.S.)

  • mimi

    02.06.2011 19:28
    Ljudi mene sramota da od roditelja trazim pare za pokaznu koja mi sada kosta 2200 a da ne pitam jos za troskove koji mi trebaju za skolu ..a nekada je kostala 1700..no davno je to bilo...Smatram da kad vec placam toliko para da bi bar mogli da uvedu vise buseva a ne da cekam po sat vremena bus.. umesto da uvedu oni su ukinuli...sramota sta rade
  • Sekai

    02.06.2011 02:45
    Hmm
    Djubrad ne dozvoljavaju da se uvode privatne linije. Da imamo privatne linije propali bi u prvih mesec dana. Skupi su, losa je usluga, vozaci neljubazni i autobusi stari dvesta godina.
  • M

    01.06.2011 12:21
    matematika
    6% na 40 dinara bi trebalo da ispadne 42.4 a ne 45 dinara!
    Ko je njih učio matematici da mi je znati?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti