FOTO: Podizanje prvog reflektora na stadionu Vojvodine

Prvi od planirana četiri reflektora na stadionu Vojvodine postavljen je na svoje mesto danas u podne.

Prvi od planirana četiri reflektora na stadionu Vojvodine postavljen je na svoje mesto danas u podne. Stub visine 45 metara podignut je kranom i spušten ispred dela stadiona koji razdvaja južnu i istočnu tribinu za nepunih sat vremena.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić kaže da će reflektori omogućiti Vojvodini da bude domaćin velikih utakmica i turnira.

"Novi Sad zaslužuje da ima stadion na kojem mogu da se igraju utakmice najvišeg ranga, što je bio problem u dosadašnjem periodu. Na primer, nismo mogli da ugostimo A reprezentaciju jer su nam govorili da nemamo reflektore a samim tim i uslove za domaćinstvo po međunarodnim standardima. Zato smo se i odlučili na ovaj potez i eto, radovi napreduju i uskoro će sve biti spremno", najavljuje gradonačelnik.

Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović navodi da je važno zapamtiti da je Novi Sad na svom gradskom stadionu imao reflektore još pre pedeset godina, koji su zbog dotrajalosti morali biti zamenjeni. Prema njegovim rečima, novo osvetljenje će najviše značiti navijačima koji će utakmice od sad moći da prate u prijatnim večernjim terminima.

"Mislim da će svi sportisti imati korist od ove investicije, kako fudbaleri, tako i atletičari – ali mislim da će ovo najviše obradovati sugrađane, koji će svoje ljubimce gledati u atraktivnim večernjim utakmicama", kaže Jovanović.

Prvi korak je načinjen, ali, kako kaže direktor Zavoda za izgradnju grada Borislav Novaković, svetlo na "Karađorđu" neće zasijati do sredine jula. "Isporuku kompletne opreme i postavljanje svih tehničkih segmenata očekujemo sredinom jula, kada će i zasijati stadion Vojvodine", navodi Novaković.

Osvetljenje jačine 1.400 luksa biće postavljeno na četiri bočna stuba. Posao je vredan više od pola miliona evra. (M.Sovilj)

.........................................i konačno...

  • 25.05.2011 17:04
    @Dr Petrović - Slovačka firma
    Nije slovacka firma, u pitanju su reflektori poznate holandske firme Philips.
  • liman

    25.05.2011 13:13
    bubi
    Srušili nam dušmani Bubi zbog reflektora!
  • rodja

    25.05.2011 12:34
    vosa u punom sjaju
    Zelimo Vosi sva svetla ovog sveta,lep uspeh i dobar tim sto publika zasluzuje.
    Ipak, bez "legendi" :Cakija,Bore i Rodnija niceg nebi bilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti