"Dan izazova" i 100 dana sporta na Štrandu

U cilju omasovljenja sporta u Novom Sadu, naročito među mlađom populacijom, Grad će programe iz projekta "Požuri polako" od sutra realizovati i na Štrandu.
U cilju omasovljenja sporta u Novom Sadu, naročito među mlađom populacijom, Grad će programe iz projekta "Požuri polako" od sutra realizovati i na Štrandu. Prema rečima člana Gradskog veća za sport i omladinu Aleksandra Kravića, biće to samo deo sadržaja koji će se realizovati na novosadskom kupalištu.

S obzirom na to da gradska plaža ove godine slavi vek postojanja, odlučeno je da ceo koncept popularizacije sporta i rekreacije među mladima nosi naziv "100 dana sporta na Štrandu". Posetioci će moći da pohađaju časove plivanja, ronjenja, samoodbrane, kao i vežbe oblikovanja, a sve informacije mogu da dobiju na fejsbuk stranici projekta "Požuri polako".

Kravić je najavio i obeležavanje Međunarodnog dana izazova, u sklopu kojeg će se Novi Sad i Beograd takmičiti po broju sportsko rekreativnih sadržaja koji su tog dana realizovani i na taj način pokušati što više ljudi da uključe u fizičke aktivnosti. Vežbanje će biti organizovano i na Štrandu sutra od 9 časova. Načelnica Gradske uprave za sport Sonja Končar Ničić pozvala je sugrađane da podrže ovu akciju i da prijave svaku fizičku aktivnost tog dana koja, kako je napomenula, mora da traje najmanje 15 minuta. Rezultate je potrebno prijaviti na broj telefona 520 625, od 7 do 20 sati. (D.B)

  • Begečka nana

    25.05.2011 07:27
    Nadam se da će vredni radnici Štranda konačno (u cilju omasovljenja sporta, kako kaže naslov)izneti ispred ulaza na Štrand "soške" za biciklove, koje im, onako lepo, od početka sezone stoje nabacane jedna na drugu ispod mosta, kako nama posetiocima ne bi dosadio sport "priveži bicikl za ogradu ili stub". U godini kada slave 100 godina postojanja, sramota je da od početka sezone ni ovo nisu bili u stanju da urade!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti