Uskoro obnova Eđšega

Јavno preduzeće "Poslovni prostor" obratilo se gradskom Zavodu za zaštitu spomenika kulture sa zahtevom za izradu uslova i mera tehničke zaštite za rekonstrukciju zgrade stare streljane - Eđšega koja se nalazi u Ulici Antona Čehova 4.

Јavno preduzeće "Poslovni prostor" obratilo se gradskom Zavodu za zaštitu spomenika kulture sa zahtevom za izradu uslova i mera tehničke zaštite za rekonstrukciju zgrade stare streljane - Eđšega koja se nalazi u Ulici Antona Čehova 4.

Predmet i predračun potrebnih arhitektonsko - građevinskih radova na pomenutom objektu upravo su u fazi izrade u Zavodu za zaštitu spomenika kulture a za realizaciju radova na Eđšegu grad je već izdvojio novac iz budžeta, piše Dnevnik.

  • NOVOSAĐANIN

    25.05.2011 17:05
    VENČAONICA
    Grad napokon treba da dobije venčaonicu-matičarski ured za sklapanje brakova. Objekat je rezidencialan naročito velika sala sa gipsanom zidnom ornamentikom i freskama na plafonu koje su još uvek očuvane.Dimenzije tog prostora su impozantne velika sala cca 350-400m2 u koju staje 600-700 ljudi i oko 200m2 ostalih prostorija. U dvorištu se može parkirati 50-60 automobila.
  • Zoltan

    25.05.2011 12:55
    alternativna kultura
    Po Budimpešti već godinama postoje nekoliko "IN" mesta za izlazak koje su praktično neke ruine. Unete su stolovi, klupe, dobra underground muzika, društvo sa biciklovima i atmosfera veoma slično EXITU. Ne znam koliko je sve to moguće ovde da se ostvari, ali mislim da nije nemoguće, čak i bez para grada ili države.
  • Zoltan

    25.05.2011 12:48
    puno dobrih stvari
    Taj Eđšeg bi mogao da bude dobar za puno dobrih stvari. Letnji bioskop, galerija, mali lokalni koncerti na otvorenom. Sve se to nalazi na mirnom mestu u gradu i mislim da treba iskorititi prostor u skladu sa time. Npr, mali lokalni bioskop bi mogao da daje besplatne karte neposrednim komšijama, a stanovnicima Grbavice to je na 5-10 minuta šetnje. Česta promena repertoara i to bi bio pun pogodak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti