Počinju Zmajeve dečje igre

Zmajeve dečje igre pod sloganom "Pitam se, pitam..." počinju danas i trajaće do 5. juna u centru grada.
Zmajeve dečje igre pod sloganom "Pitam se, pitam..." počinju danas i trajaće do 5. juna u centru grada.

Današnji program počinje u 17:30. Na Maloj sceni u Zmaj Jovinoj ulici nastupiće deca iz kulturno umetničkih društava, vrtića, plesnih klubova, muzičkih i školica stranih jezika... Na Trgu slobode održava se program "Uličarolije" u kojem učestvuju dečiji horovi.

Od 18 do 21 sat traje program "Pitam se, pitam gde je Zmaj na nebu?" - mališani će moći da posmatraju nebeska tela kroz teleskope postavljene na početku Zmaj Jovine ulice. Od 19 sati pričaće se bajke za laku noć, a program zatvara koncert mladih gudača Muzičke škole "Isidor Bajić" na Trgu slobode.

Urednica programa, Dušica Marinović najavila je masovnu posetu kako dece iz drugih delova Srbije, tako i inostranstva. "Ogromne su grupe dece. Ove godine očekujemo šest do sedam hiljada mališana da prostruji velikom i malom scenom. Radi se samo o učesnicima, bez publike", rekla je Dušica Marinović.

Igre će biti organizovane na dve lokacije,  na velikoj sceni na Trgu slobode i na maloj bini u Zmaj Jovinoj ulici. Organizatori najavljuju bogat program koji uključuje brojna takmičenja, poetska nadmetanja, izvođenje dramskih komada, različite plesne i muzičke minijature.

Prema rečima Marinovićeve, ove godine će dominantni biti mali horovi kojih ima više nego ranijih godina. Ono što je takođe novina u odnosu na prethodne festivale jeste radionica "Mali astronomi" u okviru koje će mališani svake večeri igara moći da posmatraju noćno nebo.

Pored dece, na igrama će učestvovati brojni zabavljači poput žonglera i štulara, a organizatori se nadaju da im najavljeno loše vreme u narednim danima neće pokvariti planove. Festival će koncertom zatvoriti grupa S.A.R.S.

  • Sofija

    02.06.2011 17:48
    ?
    Igre su sjajne, a deca jos vise...Da li znate da je iz budzeta odvojeno tako malo novca i da se igre odrzavaju samo zbog snage i entuzijazma organizatora?
  • jelena

    02.06.2011 05:23
    naravno objasnili smo deci sta rade traktori...:D
  • mrgud

    01.06.2011 12:28
    Bravo Mama!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti