Skupština Vojvodine bez rasprave o protestu ratara

Poslanici Skupštine Vojvodine nisu podržali predlog Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) da se u dnevni red sednice uvrsti i rasprava o protestima poljoprivrednika.

Poslanici Skupštine Vojvodine nisu podržali predlog Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) da se u dnevni red sednice uvrsti i rasprava o protestima poljoprivrednika.

SVM je ocenio da je potrebno da se otvori rasprava o toj temi jer je situacija "dramatična i alarmantna". Ta stranka je tražila da Skupština Vojvodine podrži zahteve ratara i da te zaključke uputi Vladi Srbije.

Poljoprivrednici u Vojvodini već tri dana pokušavaju da traktorima stignu do Beograda, gde žele da održe protest. U tome ih sprečava policija koja im blokira put, što izaziva zastoje u saobraćaju na mnogim putnim pravcima u Vojvodini.

Između ostalog, poljoprivrednici se već dva dana sa pedesetak traktora nalaze i na parkingu zgrade Vlade Vojvodine, a sednica Skupštine Vojvodine počela je sa sat zakašnjenja, jer su mnogi poslanici kasnili zbog blokada.

  • Lala1

    02.06.2011 09:25
    Puna podrska za SVM
    Pokazalo se da je SVM jedina politicka partija koja zastupa interese nas vojvodjana.
  • 01.06.2011 22:44
    @Realista
    Vojvodjanska Skupstina nije BESMISLICA
    Vojvodjanska Skipstina imala i imace MISLA ali u drugom sastavu,b ez stranaka cije je SEDISTE u BG
    Vojvodinom moze da upravlja Vojvodjanin, svi koji dodju u Dkupstinu Vojvodine a sediste stranke je BG hoce da OTIMAJU od nas i da nas ZAVADE
  • novosađanka

    01.06.2011 22:00
    jasno
    Bravo za SVM! Sram bilo DS i osobito LSV-onako autohtonu Vojvođansku,a ovo sa paorima njima nije za raspravu u Skupštini VOJVODINE??!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti