VIDEO: Noć sa paorima ispred Banovine

I pored mnogobrojnih najava, svega nekoliko Novosađana je sinoć došlo da podrži protest poljoprivrednika ispred Vlade Vojvodine.
I pored mnogobrojnih najava, svega nekoliko Novosađana je sinoć došlo da podrži protest poljoprivrednika ispred Vlade Vojvodine. Vojvođanski ratari, koji već četvrti dan protestuju ispred Banovine ipak su zadovoljni i sa malo podrške koju im pružaju stanovnici vojvođanske prestonice. Kako za 021 kaže zemljoradnik iz Kisača koji se predstavio kao Jan, sitnice poput kolača, sendviča i sokova mnogo znače za podizanje morala nezadovoljnih paora.

"Dolazili su ljudi, doneli nam sladoleda i sendviča, a iz apoteke prekoputa su nas častili sa C vitaminom da se okrepimo. Svaka čast tim ljudima. To znači da vide situaciju, podržavaju nas i to nam puno znači", kaže ovaj Kisačanin.

Naši reporteri su na protestu naišli na šesnaestogodišnjeg Milana iz Petrovaradina, koji već nekoliko godina radi na njivi i tako zarađuje za svoju porodicu. On kaže da je nezadovoljan reakcijom Novosađana, jer smatra da bi svi osim tajkuna bili na dobiti kada bi zahtevi poljoprivrednika bili prihvaćeni. Prema njegovim rečima, nezamislivo je da Vojvođani imaju skuplji hleb od delova Srbije koji nemaju agrarna bogatstva poput severne pokrajine. "Ja bih samo pitao ovu vlast zašto mi Vojvođani plaćamo hleb skuplje nego oni iz Niša i Leskovca. Samo to", pita se ovaj dečak.

Prema Janovim rečima, ovaj protest ne predstavlja samo potraživanje obećanih subvencija za poljoprivrednike, već i izraz opšteg nezadovoljstva stanjem u zemlji.

"Mi samo želimo da su ova situacija reši. Ne samo subvencije, nisu samo one bitne, već kompletno stanje u državi...ovo ničemu ne vodi ovako", kaže Jan.

Kako smo saznali od okupljenih poljoprivrednika, neki Novosađani u prolazu zastanu, slikaju se sa traktorom i nastavljaju svojim putem. Neki, uglavnom stariji građani su im donosili hranu i piće, ali se, uprkos najavama, slabo ko zadržao duže od petnaestak minuta. (Miodrag Sovilj)

  • msi

    03.06.2011 05:52
    za traktor drajvere
    samo da vas podsetim da je poljoprivredni sajam u Novom Sadu odavno gotov ako imate nesto sa ekipom u Beogradu pravac tamo, i jos nesto napravite vi racunicu pa da vidimo koliko je zapravo zarada od 100 hektara zemlje...
  • Scotch Bonnet

    02.06.2011 18:46
    Hrana
    Jelena videces kako ce da pishte za nekoliko dana kad otezavanje namirnicama "glavnoj" kapitoli bude u kriticnom stanju. Videces kako ce se naslovi po toaletoidima menjati. Takve skotove ni sunce ne greje a i ne zasluzuju nista bolje!
  • GIGA Shop

    02.06.2011 11:08
    Nemi su naši povici, ta obraćanja nemaju adresu, ko da ih izbaci, onaj ko im dozvoljava to da rade taj treba da ih i izbacuje, ma haj'te molim Vas. B92 vratiti na beogradski nivo i u beogradski etar a što se RTV-a tiče nije da nam nema spasa, istina je da je rukovodstvo sa sve sastavljačima vesti krimogeno ali egzisiraju tu još i nepotkupivi pojedinci zdravog razuma i lokalpatriotskog srca da ubace neki svoj komentar, postave neočekivano pitanje, i "slučajno" naprave grešku u kucanju (podsetio bi na realan komentar pri poseti ruskog predsednika NEprijateljstvo) pozdrav za Baneta i sve vojvodinaše na RTV!

    PAORI IZDR'ŽTE JOŠ MALO PA ĆE POLICIJA U ŠTRAJK A IMA IZGLEDA DA NAM SE PRIDRUŽE PA U BEOGRAD!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti