Pavličić očekuje ispunjenje zahteva poljoprivrednika

Gradonačelnik Igor Pavličić izjavio je za Radio 021 da očekuje da će zahtevi poljoprivrednika biti ispunjeni, kao i da se nada da će do toga doći uskoro, kako bi saobraćaj ponovo počeo da se odvija normalno.
Gradonačelnik Igor Pavličić izjavio je za Radio 021 da očekuje da će zahtevi poljoprivrednika biti ispunjeni, kao i da se nada da će do toga doći uskoro, kako bi saobraćaj ponovo počeo da se odvija normalno.

"Kao što je rekao i predsednik Vlade Vojvodine, mi imamo razumevanja za probleme poljoprivrednika, posebno smo osetljivi na njih i gledaćemo na svaki način da pomognemo da se njihovi zahtevi uvaže i reše, jer je problem veliki", rekao je Pavličić i dodao da je neophodno ukrupnjavanje poseda zbog povećanja prinosa, jer mala gazdinstva nisu toliko produktivna i ne mogu se postići toliko dobri rezultati.

"Nadam se da će se naći novac koji je u ovim vremenima teško obezbediti kako bi se rešio ovaj problem", zaključio je Pavličić.

Šoškić: Nije moguće isplaćivati obaveze za koje nema sredstava

Guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić izjavio je povodom protesta poljoprivrednih proizvođača i njihovih zahteva, da država ne može da troši van granica svojih mogućnosti, ukoliko želi da održi ekonomsku stabilnost. "Nije moguće isplaćivati obaveze države za koje nisu predviđena sredstva u budžetu i po tom osnovu treba biti vrlo svestan da je disciplina važna stvar ako želimo da ostvarimo i zadržimo dugoročnu stabilnost i održivi razvoj naše zemlje", istakao je guverner.

Šoškić je naveo da Srbija ne spada u prezadužene zemlje, ali se relativno brzo zadužuje poslednjih nekoliko meseci i godina, zbog čega treba biti na oprezu.


 

  • @Sale novosadjanin - kada kaz

    03.06.2011 10:52
    Odmah
    Pravac kod cika doktora, sale. Ne cekaj da ti pozli jos zesce.
  • @@Bns:

    03.06.2011 06:55
    Али се труди... и доста је упоран.
  • msi

    03.06.2011 05:34
    predlog za ovdasnje sns-ovce
    mogli bi malo da strajkujete gladju negde drugde ovde ste postali dosadni

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti