"Kako su me ukrali Nemci" na Sinema sitiju

Novi film Miloša Miše Radivojevića, "Kako su me ukrali Nemci", premijerno će biti prikazan 23. juna, na Cinema City festivalu.

Novi film Miloša Miše Radivojevića, "Kako su me ukrali Nemci", premijerno će biti prikazan 23. juna, na Cinema City festivalu.

Film sa Jelenom Đokić, Daglasom Hensholom i Svetozarom Cvetkovićem u glavnim ulogama naći će se u konkurenciji za nagrade u okviru selekcije Nacionalna klasa. "Kako su me ukrali Nemci" je autobiografska drama koja predstavlja deo trilogije, koju čine i dva prethodna Radivojevićeva ostvarenja "Buđenje iz mrtvih" i "Odbačen".

''Sva ‘sećanja’ u scenariju su moja lična sećanja. Sve mi se to ‘dogodilo’ i dogodilo se osobama oko mene... Tim ‘sećanjima’ su možda dodati porubi ili karneri ili čipkice, poneko ukrasno dugme, ali ne da bi sećanja bila ulepšana, falsifikovana ili istinitija, nego da bi bila filmičnija, jer film je iznad života'', reči su Radivojevida, na temu autobiografskog elementa njegovog ostvarenja.

Cinema City filmski festival, koji se održava od 18. do 25. juna, u Novom Sadu, publici ove godine predstavlja preko 60 premijera.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti