Pekara "Top Pek" u kojoj se pravi najbolji hleb u Novom Sadu, od utorka 13. oktobra nalazi se na novoj adresi. Na Ribljoj pijaci u lokalu broj 20.
Autentičan vojvođanski hleb, cipovka od pravog crnog brašna, po staroj recepturi, koja se peče na bukovom drvetu u pećima od gline, ima ukus kakvom je teško odoleti. Isti je kao hleb koji su pekle naše bake i čiji nam se ukus zauvek urezao u sećanje čula ukusa.
Mogu da ga jedu i oni koji izbegavaju da jedu namirnice sa veštačkim dodacima, jer u njemu nema ni "a" od aditiva. Čist je kao suza, pravi se samo od brašna vrhunskog kvaliteta, vode i kvasa. Ne mogu mu odoleti ni influenseri, ni hipsteri, baš oni koji najlešće reklamiraju zdrav život, bez veštaka.
Vlasnik ove male izuzetne manifakture hleba i peciva Šandor Kiškarolj kaže za 021 da će od utorka biti nova samo adresa na Ribljoj pijaci, a da će kvalitet svega što u pekari nude, biti stari, proveren. Za njega su i dalje zadužena tri vrhunska pekara koji mese i peku ovaj hleb: Sabolč, Nandor i Zoltan.
Uz salčiće, projice i lepinje sa kajmakom (koštaju svega 100 dinara), "Top Pek" će Novosađanima za doručak ponuditi još dva zanimljiva gastronomska doživljaja: sendvič od njihove lepinje sa domaćim kulenom ili istom takvom šunkom, te najvojvođanskiju kombinacija ukusa - leba, masti i paprike.
Naime, u "Top Peku" će svakodnevno šnite najfinijeg hleba premazivati domaćom mašću sa prstohvatom sušene paprike, na šta će po želji biti serviran i crveni luk. Ova omiljena starinska delicija koštaće svega 30 dinara.
"Top Pek" će raditi svakog dana od 7 do 17 sati, subotom od 7 do 13h.
Tek podsećanje radi, ova pekara hleb i pecivo dostavlja i na kućnu adresu.
Moguće ih je poručiti na telefon 065/252-38-62, a cena dostave može se proveriti
OVDE.
Neki od pekarskih specijaliteta Pekare "Top Pek" mogu se videti u galeriji:
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju -
LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!