Korona i u vrtićima Radosnog detinjstva, zaraženo šestoro zaposlenih

U novosadskoj predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo" virusom korona je inficirano šestoro zaposlenih, ali zaraze nema među decom, saopšteno je posle sastanka u Gradskom veću za obrazovanje.
Korona i u vrtićima Radosnog detinjstva, zaraženo šestoro zaposlenih
Foto: 021.rs
Od danas je u svim vrtićima te ustanove na snazi nova mera - roditelji ne ulaze u objekte vrtića, već decu predaju osoblju na ulazu. Ta mera se sprovodi na preporuku Instituta za javno zdravlje Vojvodine, kako bi se izbegle gužve unutar vrtića.
 
U pojedinim osnovnim i srednjim školama u Novom Sadu nekoliko učenika je u samoizolaciji iz predostrožnosti jer su bili u kontaktu sa zaraženim osobama.
 
U Osnovnoj muzičkoj školi "Josip Slavenski" i u Osnovnoj školi "Jovan Dučić" u Petrovaradinu, gde su prošle nedelje pojačane mere zaštite zbog registrovanih slučajeva infekcije, nema povećanja broja zaraženih.
 
"U svakodnevnoj smo komunikaciji s nadležnima iz Instituta Vojvodine za javno zdravlje čije preporuke slušamo i sprovodimo, i s predstavnicima PU "Radosno detinjstvo", Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola i Školske uprave koji nas redovno informišu o stanju u svojim ustanovama", izjavila je članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić.
 
Dodala je da će o epidemiološkoj situaciji u školama i vrtićima javnost biti blagovremeno obaveštavana.
  • Gradjanin

    05.11.2020 23:26
    Postujem stav i pravo roditelja da li ce dovesti svoje dete ili ce ostaviti kod kuce, naravno da ima pravo da dovede cim je dobio drzavni vrtic na besplatno koriscenje. Ali mi nisu jasni roditelji kojih je mnogo pa se izgleda plase da dete od 2,3,5 godina slucajno "ne propusti gradivo" i za ime Boga ne ostane malo kod kuce da uziva sa svojim roditeljima (ako vec ne rade). Pa ljudi nista nece biti ako imate mogućnosti alternative da povucete malo svoje dete, i sa bakama i dekama je vreme dragoceno, nista pobeci nece. Proci ce i ova korona kao i sve sto je proslo, nastavicemo svi dalje, sumnjam da ce bilo koje dete do 6 godina nazadovati ako bude malo vise kod kuce a ne u vrticu. Budite kreativni, radujte se vremenu sa svojom decom ako vec imate mogućnosti, dajte sebe malo vise, a ne da su vam deca teska za cuvanje pa eto ne znate sta cete sa njima pa ajde u vrtic nesto da naucis a i uostalom da se igras sa decom, bolje nego da gledas u ekran kod kuce itd. Shvatite da deca nisu studenti, pobeci nista nece, posvetite im se vise, imajte vise ideja i volje
  • Jelena

    30.10.2020 14:27
    Vrtici u Beogradu nikad puniji, po 35 dece u jednoj grupi. Polovina kaslje, slinavi, 70% dece ne moraju da dolaze-majke kod kuce, babe, dede, koji uredno dovode i odvode decu. Decu niko ne testira, ako se pojavi temperatura povuku ga na dva dana i vrate da siri dalje ko zna sta. Ali vrtic se placa, moraju se uzeti pare, a na savest roditelja se odavno ne moze racunati jer su ih ocigledno radjali za vrtic, cim im je njihovo zdravlje nebitno a da ne govorim za bezosecajnost i bezobzirnost za zdravlje druge dece i zaposlenih. Uvedite opet potvrde da roditwlji rade pa da vidimo kome je vrtic zaista neophodan u ovoj trenutnoj situaciji.
  • Mica

    29.10.2020 19:17
    Za Oba zaposlena
    Ako budu trazili potvrde necete imati problema, oba roditelja rade, potvrde cete dobiti od firme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti