Narodni poslanik Žarko Mićin novi šef Vučevićevog kabineta, Siler ostaje pomoćnik

Narodni poslanik Žarko Mićin novi je šef kabineta gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, dok je Ivan Siler ostao pomoćnik prvog čoveka grada, saznaje 021.rs.
Narodni poslanik Žarko Mićin novi šef Vučevićevog kabineta, Siler ostaje pomoćnik
Foto: 021.rs

Ovo je nastavak kadrovskih izmena u lokalnoj upravi nakon nedavnog formiranja gradske vlasti, kada je promenjeno nekoliko direktora javnih preduzeća, članova Gradskog veća, kao i pomoćnika gradonačelnika.

Novoimenovani šef kabineta je rođen 1982. godine u Novom Sadu, gde je završio Pravni fakultet. Član je Srpske napredne stranke i važi za dugogodišnjeg Vučevićevog saradnika.

Od dolaska SNS-a na vlast 2012. godine, ovaj advokat je obavljao niz funkcija u gradu, a osim toga je i od 2014. narodni poslanik. Najpre je bio član Nadzornog odbora ZIG-a, kao i odbora AIK banke tokom 2013. i 2014. godine, da bi potom bio izvršni direktor u Zavodu za izgradnju grada.

Nakon toga je od jula 2013. do juna 2014. godine bio direktor Spensa. Potom prelazi na mesto izvršnog direktora JP "Urbanizam" gde ostaje do kraja 2017. godine. Prošle godine se u medijima pojavljivao i kao pravni zastupnik jednog naprednjačkog poslanika iz Čačka.

Tokom godina bio je i član raznih gradskih komisija, kao što je Međuopštinska radna grupa za komunalni otpad (2012-2015), Komisija za urbanizam gradonačelnika Novog Sada (2014), predsednik Komisije za rešavanje stambenih pitanja izbeglih lica, a kao narodni poslanik je bio član više odora i delegacija. Pre političkih funkcija je radio u "International business investment" i "NS invest" d.o.o. Novi Sad, a mogu se naći i podaci da je bio u upravi Zavoda za sudska veštačenja iz Novog Sada. Takođe, bio je i predsednik Upravnog odbora Hotela "Prag" AD Beograd.

Osim toga što je šef kabineta gradonačelnika i narodni poslanik, Mićin je ujedno i predsednik Gradske izborne komisije. U CINS-ovoj bazi "Koliko košta poslanik", navodi se da je za Mićinov četvorogodišnji poslanički rad izdvojeno više od 5,8 miliona dinara, o čemu više možete da čitate na OVOM LINKU.

Imovinska karta pokazuje da poseduje polovinu dvosobnog stana od 72 kvadratna metra i polovinu stana od 36 kvadrata koje je dobio kupovinom, pri čemu je manji stan kupljen 2017. godine. Poseduje i automobil "škodu superb" 2015. godište, koju je kupio polovinom te godine, a prethodno je posedovao "pežo 407" iz 2007. godine.

Pomoćnik gradonačelnika ostaje Ivan Siler iz Pokreta socijalista. Siler je jedini pomoćnik gradonačelnika iz prethodnog mandata, koji će ovaj posao obavljati i u narednom periodu.

Ovaj tridesetčetvorogodišnji Novosađanin, nakon srednje škole, diplomirao je na Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe u Novom Sadu. Kako navodi u svojoj biografiji, u porodičnoj firmi stiče "više od jedne decenije radnog iskustva u oblasti klimatizacije, uslužnih delatnosti vezanih za održavanje i problematiku u kolektivnom stanovanju".

Predsednik je Unije servisa klima uređaja i BBK "NS GYM", a od 2013. godine je predsednik Saveta Mesne zajednice "Južni Telep".

Siler je član Izvršnog odbora Glavnog odbora Pokreta socijalista. 

  • Laki

    04.11.2020 21:02
    Poltron
    Brukaš prezime Mićin poltronu naprednjački!
  • Mafija SNS

    04.11.2020 18:20
    @Спенсовац
    Podrzavam ga i ja da smuva preko politike jos jedan stan, dok ce jadnici da uzimaju kredite od 30 godina i da se zaduzuju...
  • Poltronska Smrdija

    04.11.2020 15:43
    @Željko Todorović
    Pravi poltron? Pravi lovac na plen? Sta je sad na meniju? Stan, dzip, rolex satovi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti