Štrajk policije ipak 10. juna

Policija za tri dana stupa u generalni štrajk. Predsednik Sindikata srpske policije Glišo Vidović potvrdio je za Radio 021 da će se poštovati minimum procesa rada.

Policija za tri dana stupa u generalni štrajk. Predsednik Sindikata srpske policije Glišo Vidović potvrdio je za Radio 021 da će se poštovati minimum procesa rada, a na sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem udruženi sindikati, učesnici protesta, ponovo će izneti zahteve za koje smatraju da su realni. On nije mogao da kaže zbog čega je Policijski sindikat Srbije najavio protest za 13. jun, dodajući da su svi ostali pristali da početak protesta bude 10. juna u 7 sati.

Vidović dodaje da nije ni optimista ni pesimista u pogledu sastanka sa ministrom Dačićem, uzimajući u obzir ranije iskustvo, ali očekuje da zahtevi budu ipak usvojeni, jer svi, osim Zakona o policiji, mogu da se regulišu dopisima, odnosno cirkularnom depešom koja će se uputiti svim rukovodiocima u ministarstvu. "Sem Zakona o policiji, koji mora da prođe Radnu grupu i Skupštinu, realno bi bilo da se ostali zahtevi do četvrtka, dan pred štrajk, ispoštuju", ocenjuje Vidović.

Udruženi sindikati, osim izmene Zakona o policiji, traže i da se poštuje kolektivni ugovor, zatim isplatu dnevnica za angažovanje van mesta rada, putnih troškova, regresa, kao i uniformu i opremu za rad.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ranije je izjavio kako se nada da do štrajka neće doći i da će kratkoročno biti obezbeđena dodatna sredstva za poboljšanje materijalnog položaja policije. (D.B)

  • most slobode

    08.06.2011 12:29
    dokle
    dokle ce umisljeni muski (bar im tako pise u MKR) zamisljati da je most pista (iako nije) da mogu da voze neogranicenom brzinom - bar 30-40km vise od dozvoljene(a ne mogu) da je leva traka specijalno za njih (a nije) i da pored prazne leve trake trube i insistiraju da im se skloni vozilo ispred iako cela kolona vozi u okviru max dozvoljene ma mostu 80km/h
    i onda obidje i naglo koci ne bi li mu onaj donji porastao mozda jos malo
    a da verovatno se zuri da stigne negde jer je konacno nablajhanu pored sebe nagovorio da ga odradi pa da se ne predomisli
    ajmo kamere beli NS2005NS
  • ivana leković

    08.06.2011 07:29
    srbijo probudi se
    kad su poljoprivrednici štrajkovali svi ste ih pljuvali -kad poskupi brašno jer im nije ispunjen zahtev ONI ĆE PLJUVATI VAS. Kad vas nešto zažulja i policija koju vi sad pljujete i poljoprivrednici i ...... svi oni koji su se borili za svoja prava PLJUNUĆE VAS *SRBIJO PROBUDI SE. Da cela Srbija USTANE na svako sranje koje donesu naši iz SKUPŠTINE oni bi se posle desetog puta ZAMISLILI, a ne ovako kao što vi radite PU PU PU PU, na narod umesto da se okrene pa da pljujete na pravu stranu. Možda će sutra vaša deca biti poljoprivrednici ili u službi mupa, ili prosvetari. . . i ko će da stane iza njih. Da se ujedinimo nebi oni imali vremena da nas podkradaju i izmišljaju stalno neke nove namete kako bi nas drali već bi se plašili istog tog naroda koji ih je doveo na vlast.
  • pasaporte

    08.06.2011 07:11
    ne znam
    Pa ljudi ovi ne znaju ni zašto štrajkuju? Verovatno hoće veće plate za izuzetnu ljubaznost i organizovanost prilikom kupovine pojedinih ličnih dokumenata ili ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti