FOTO: Novi antisemitski grafit u Novom Sadu - "judenfrei" i precrtana Davidova zvezda

Još jedan antisemitski grafit, ovaj put na bilbordu na ulazu u tunel Mosta slobode, sa sremske strane, prekrečen je danas.
Na bilbordu na kom je slika novosadske Sinagoge i poruka "Visit NS", nepoznata osoba ispisala je sprejom "judenfrei" i nacrtala precrtanu Davidovu zvezdu.
 
To je na svom profilu na društvenim mrežama objavio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
 
"Gradska vlast je odmah uklonila ove sramotne reči jer ne želimo i nećemo dozvoliti da neodgovorni pojedinci ruše ono što vekovima negujemo u našem gradu - poštovanje različitosti. Podsećam da su Srbi uz Jevreje i Rome narod koji je najviše propatio zbog anticivilizacijskih i rasističkih ideja nedavne prošlosti. Uveravam vas da će svaka poruka mržnje kao što je ovaj grafit biti obrisana, a počinioci će biti kažnjeni", istakao je Vučević u svojoj objavi uz osudu ovakvog ponašanja.
 
 
Podsetimo da je pre samo tri dana prekrečen antisemitski grafit u Čika Stevinoj 11 na Detelinari. Ovaj grafit mržnje sa porukom "Nazad u pećnicu" i precrtanom Davidovom zvezdom, pojavio se tokom jednog od najvećih jevrejskih praznika Hanuke.
 
Grafit mržnje su prekrečili aktivistkinje i aktivisti inicijative "Vidi, gari, ne može!" koju čine predstavnici nevladinih organizacija i opozicionih političkih stranaka, kao i javne ličnosti. Više OVDE.
  • Ma

    29.12.2020 13:52
    ovo
    Ma ovo je sramotno da se nacizam vraća u Srbiju.
    Gde je vest o uništenom spomeniku-grobnici.........GDEEEEEEEEEEE, sramota da bude ovu vlast kako se ophodi prema SRPSKIM NACISTIMA koje treba sve pohapsiti i dati im da ašove kamen, STOKA.
  • Провидно

    28.12.2020 14:09
    Пиши — бриши
  • Cbzdg

    27.12.2020 23:16
    Roditelji mora da su ponosni na svoja ceda sto ovako skrnave fasade.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".