Pavličić očekuje još tri milijarde u budžetu

Gradonačelnik Igor Pavličić očekuje da Grad od 1. oktobra dobije tri milijarde dinara na ime transfernih sredstava i povrata dela novca od poreza na zarade, što će, kako je naveo, biti usmereno najviše na izgradnju puteva i kanalizacije.
Gradonačelnik Igor Pavličić očekuje da Grad od 1. oktobra dobije tri milijarde dinara na ime transfernih sredstava i povrata dela novca od poreza na zarade, što će, kako je naveo, biti usmereno najviše na izgradnju puteva i kanalizacije. "Transferna sredstva su nam bila umanjena u prethodne tri godine, svaki put po milijardu dinara. Trebalo bi da dobijemo isti nivo transfernih sredstava i da nam više ostane od poreza na zarade, koji nam je sada najveći prihod u budžetu Grada. Ukoliko dobijemo taj novac prvenstveno ćemo ga ulagati u putnu infrastrukturu i kanalizaciju, ali i u neke od projekata koje već imamo pripremljene", rekao je Pavličić.

Predstavljajući rezultate rada gradske vlade u protekle tri godine, Pavličić je naveo da bi u narednih mesec dana trebalo da se završi kompletna procedura u vezi sa izdavanjem municipalnih obveznica, za 3,5 milijarde dinara kredita koji Grad uzima. On je ocenio da su kritike opozicije kako ova vlast zadužuje Grad i naredne generacije neosnovane, jer je taj novac moguće u potpunosti vratiti za godinu dana.

U narednih mesec dana nastaviće se izgradnja Somborskog bulevara sa kružnom raskrsnicom i njegovo spajanje sa Bulevarom cara Lazara, zatim se očekuje dalja realizacija projekta Bulevara Evrope, mosta preko kanala DTD i dva nadvožnjaka, rešavaće se problemi sa vodovodnom, kanalizacionom i vrelovodnom mrežom, a do avgusta bi trebalo da potpuno bude završeno uređenje keja. Među brojnim planiranim investicijama, Pavličić je najavio početak gradnje novog Žeželjevog mosta, za šta je Evropska unija odobrila 30 miliona evra, a još pet miliona se očekuje za gradnju pristupnih puteva. Novi most trebalo bi da bude završen u naredne tri godine. (D.B)

  • superdeki

    20.06.2011 07:09
    5 belih stanova, a crnih?
    Pa i nije bas tako naivan kao Roderik, Derikov brat.5 lepih stancica ima na papiru a koliko je onih koji ce tek da se upisu kad se svetla ugase.Evo predloga admin da pusti jednu anketu na tu temu, sta gradjani misle o postenju?
  • 20.06.2011 00:40
    Prvo pokosite travu i ocistte Novo Naselje u suprotnom cu pokrenuti peticiju za smanjenje racuna na nivo seoskih posto sela nemaju cistocu i zelenilo i sami kose ispred svojih kuca. A kada resite osnovne stvari predjite na mostove.
  • Progard

    19.06.2011 18:54
    @Sale
    Sale jeste Sandra ali mislim da se preziva drugacije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti