Tokom prošle godine 282 Novosađana preminula od korone

Novi Sad je u 2020. godini ostao bez najmanje 282 građana, koji su preminuli od posledica korona virusa, saznaje 021.rs.
Tokom prošle godine 282 Novosađana preminula od korone
Foto: 021.rs

Najveći broj smrtnih slučajeva je bio tokom novembra i decembra kada je umrlo 180 osoba od posledica zaraze ovim virusom.

To je gotovo dvostruko više preminulih ljudi u odnosu na period od marta do početka trećeg talasa u novembru, pokazuju podaci lokalne samouprave o isplatama za porodice preminulih za pokrivanje troškova sahrana.

Da je kraj godine i treći talas odneo daleko više života, govori i podatak o tome da je od marta do polovine septembra na području Novog Sada održana 91 sahrana, o čemu više OVDE.

Za 021.rs su u Gradu saopštili da je od izbijanja epidemije u martu do 31. decembra za 282 porodice Novosađana koji su preminuli od korone isplaćeno po 100.000 za pokrivanje troškova sahrane, a kako su prethodno za 021.rs početkom decembra naveli da je do tada bilo 105 preminulih (više o tome OVDE), vidljivo je da je u Novom Sadu u trećem talasu bilo mnogo više preminulih. Ovi podaci iz Gradske uprave o isplati 28.200.000 dinara ne znače i da je ovo ukupan broj preminulih od Covid19 u Novom Sadu u 2020, jer nisu svi koji su umrli u vojvođanskoj prestonici i sahranjeni u Novom Sadu, već je ovo broj plaćenih troškova sahrana po spisku JKP "Lisje" i prijavi porodica preminulih.

Podsetimo da državni organi već mesecima odbijaju da saopšte podatke o broju preminulih, o čemu je 021.rs više puta pisao, a poslednji put OVDE.

Dodajmo da je Novi Sad doneo odluku da u 2021. godini nastavi sa isplatom 100.000 dinara pomoći pokrivanja troškova sahrane porodicama građana sa teritorije grada koji su preminuli od posledica virusa korona. O toj odluci više čitajte OVDE.

  • Tata Mata

    03.02.2021 23:59
    Ne broji se bas najbolje
    A sta je sa onima koji su preminuli jer su im redovno lecenje i zakazane operacije (npr srca, zalisaka i slicno) odlozeni zbog Covid virusa ?
    Da li iko sme da sprovede prebrojavanje tih instanci ?
    PS: Licno poznajem dvoje takvih.
  • Pera

    03.02.2021 19:55
    Sns bil klinton
    ni jedan politicar...samo obicni smrtnici bez prava na lecenje da bi nabili statistiku koroni

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".