Smenjeni direktori Spensa i TONS-a

Odbornici Skupštine grada smenili su direktore Spensa i Turističke organizacije Novog Sada, Živka Popova i Branka Rondovića.

Odbornici Skupštine grada smenili su direktore Spensa i Turističke organizacije Novog Sada, Živka Popova i Branka Rondovića.

Vršilac dužnosti direktora Spensa je Boris Barjaktarević, a TONS-a Jadranka Beljan Balaban, oboje kadrovi G17 plus koji je na lokalnom nivou u koaliciji sa Narodnom partijom. Popov i Rondović su pre dva meseca napustili Maju Gojković uz još nekoliko funkcionera njene stranke zbog čega je i usledio zahtev za njihovom smenom.

Beljan-Balaban je članica Predsedništva G17, a Barjaktarević zamenik predsednika Gradskog odbora Dinkićeve partije. On će ujedno biti četvrti direktor Spensa u jednom mandatu.

Novi Sad uzeo kredit od 3,5 milijarde

Odbornici Skupštine grada odlučili su i da se Grad kroz izdavanje municipalnih obveznica zaduži kod Unikredit banke u iznosu od 3,5 milijardi dinara. Član Gradskog veća zadužen za finansije, Živko Makarić, ponovio je da će se taj novac koristiti za izgradnju četvrte faze Bulevara Evrope i kanalizacone mreže u prigradskim naseljima.

On još kaže da će se rebalansom budžet grada uvećava za skoro dve milijarde dinara, od čega su 1,67 milijardi preneta sredstva iz 2010. godine: Prema njegovim rečima, prioriteti su, kao i svake godine, socijalna pitanja, infrastrukturni projekti i investicije. "Imamo neke projekte koji su započeti prošle godine, zatim tu je i nabavka autobusa za Gradsko saobraćajno gde je tenderska dokumentacija završena, a značajan deo će se izdvojiti za socijalne programe", istakao je Makarić.

On je najavio da će u septembru uslediti još jedan rebalans budžeta pošto se usvoji novi Zakon o finansiranju lokalne samouprave.

Takođe usvojena je i izmena odluke o auto- taksi prevozu putnika. Između ostalog, ova odluka predviđa da će od sada najnižu cenu taksi tarife po kojoj mora da se obavlja taksi prevoz na teritoriji grada utvrđivati Gradsko veće.

  • Exit

    29.06.2011 11:55
    @Milan

    Aha, shvatili da je Maja los politicar kada su se dokopali fotelja i nafatirali. Pali odavde s njima!
  • Dzuboks

    28.06.2011 22:11
    Sidji do rekeeeee
    Kako da se resim pokvarene ploce?
    Zove se Maja...
  • Milan

    28.06.2011 22:07
    Anonimus
    Strvarno mislim da je Maja jedan jako los politicar.

    A sto se tice njenih doskorasnjih saradnika, dobro je da su to konacno shvatili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti