Grad dotira nadoknade trudnicama

Odbornici novosadskog parlamenta usvojili su većinom glasova predlog rebalansa budžeta, čime je Grad dobio još oko dve milijarde dinara i sada na raspolaganju ima ukupno 22,3 milijarde.  
Odbornici novosadskog parlamenta usvojili su većinom glasova predlog rebalansa budžeta, čime je Grad dobio još oko dve milijarde dinara i sada na raspolaganju ima ukupno 22,3 milijarde.

Član Gradskog veća za finansije Živko Makarić kaže da je najveći deo tog novca namenjen za programe Zavoda za izgradnju grada. "Zavodu za izgradnju grada je otišlo 800 miliona dinara, a od toga je 75 odsto namenjeno infrastrukturnim projektima preko putne privrede. Značajna sredstva takođe su i u Upravi za socijalnu politiku, oko 62 miliona, a posebno je značajno da ćemo od oktobra svim našim sugrađankama koje su na trudničkom bolovanju dotirati razliku do iznosa pune plate", pojašnjava Makarić.

Odbornici Srpske radikalne stranke glasali su protiv tog predloga ističući da Grad ima duplo manje sredstava na rasplaganju i da je usvajanje predloga, kako kažu, "stavljanje omče oko vrata Novom Sadu" zarad ličnih interesa i predizborne kampanje. (D.B)

  • decentrealizacija

    26.06.2011 16:56
    Eto sada im je super sto je Urs uspeo da namakne vise para za gradove pa moze da se i ns trudnicama omoguci sto trudnice u Bgd imaju vec 3 godine...a kad je Maja govorila niko nije smeo da digne ruku....da prvo pitaju Canka, Botu i ekipu jel smeju da glasaju za vise para Novom Sadu....tragikomicno u sustini tuzno jako
  • Cica_NS

    26.06.2011 16:22
    jeste
    tih par hiljada trudnica je vam je omca oko vrata, a ti neradnici po sednicama nisu??
  • BOJANA

    25.06.2011 13:27
    KONACNO
    KONACNO NESTO LEPO !!!! SVE POHVALE

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti