Milicija ispraznila stanove u Novom Sadu zbog kršenja mera

Dva stana u Novom Sadu ispražnjena su proteklog vikenda zbog kršenja kućnog reda.
Milicija ispraznila stanove u Novom Sadu zbog kršenja mera
Foto: 021.rs

U Upravi za inspekcijske poslove nisu iznosili detalje o ovim slučajevima, sem da se radi o pojačanoj kontroli poštovanja radnog vremena i epidemioloških mera propisanih Zakonom o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i drugim propisima.

Kako su za 021.rs naveli u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove, tokom vikenda su komunalni milicioneri imali 65 prijava za remećenje kućnog reda i u šest slučajeva su ustanovili kršenje propisa. Izdali su šest prekršajnih naloga i pritom su ispraznili dva stana prilikom intervencije.

Za čitav prethodni vikend imali su ukupno 248 prijava po raznim osnovama, a najviše ih je bilo u vezi sa pojašnjenjem Uredbe o izmenama uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Covid-19 i remećenja kućnog reda u stambenim zgradama.

Takođe, proteklog vikenda je inspekcija obavila 727 inspekcijskih kontrola, ali kako su odgovorili za 021.rs, nije bilo postupanja jer nisu ustanovljeni prekršaji. U Upravi za inspekcijske poslove kažu da u kontinuitetu kroz preventivni pristup obavljaju svakodnevnu kontrolu i edukaciju pravnih subjekata, naročito pri svakoj izmeni uredbe Vlade Republike Srbije i naredbi štaba za vanredne situacije Grada Novog Sada. To čine, kako su objasnili, sa ciljem da se otklone sve eventualne nejasnoće i kako bi se postiglo poštovanje propisanih mera.

Podsetimo, policija je 6. marta u večernjim satima prekinula korona žurku u jednoj kući na Alibegovcu na kojoj je bilo oko 60 osoba. Ovo je bio jedan od retkih slučajeva, te u Novom Sadu za sada nije bilo puno primera otkrivenih korona žurki ili kršenja drugih epidemioloških propisa da su poznati javnosti. Jedan od primera kršenja mera je otkriven kada je u kafani u Temerinskoj ulici izbila tuča u trenutku kada je objekat već trebalo da bude zatvoren, o čemu više OVDE.

Komunalna inspekcija i milicija su u februaru imali oko 8.000 kontrola zbog prekoračenja radnog vremena i sumnje na kršenje raznih epidemioloških mera, ali je broj prekršilaca toliko mali da je ispod pola procenta, o čemu možete da čitate u OVOM TEKSTU.

  • Dodjite na Telep

    12.03.2021 20:45
    Obidjite OS skolu Jozef Atila,mesecima zatrpana djubretom i iskoristenim maskama,autobuska stanica pored skolske ograde kao deponija ...1200 dece u toj skoli. ...mslm neke koristi od vas da bude.Ocitite ulice koje nikad prljavije bile nisu.
  • Razumna osoba

    11.03.2021 12:54
    Prvo dodjite jednom da ih upozorite,ako ne ispostuju zovite koga hocete.Radije biste prijavili laznu dojavu nego bili ljubazni i zamolili ih da se stisaju,jer oni verovatno nisu svesni da su toliko glasni da vam smetaju.Probajte na miran nacin,umesto sto mozete i sebe i njih uvaliti u problem zbog lazne dojave.Ako ne ispostuju,zovite.Imam i ja cerku tih godina i samo razmisljam da bi nastao mnogo vecu problem prijavom jer su verovatno i oni maloletni i samo nisu svesni da nekome toliko smetaju.
  • Gradjanka novog sada

    11.03.2021 09:08
    Molim vas ocistite grad
    Grad nam je katastrofalno prljav. Radnika cistoce nigde ni za leka. Prodjite bulevarima a da ne govorimo o drugim ulicama.praznjenje korpi sa smecem katastrofa. Ko vam je odgovoran menjajte ga.ugledajte se na zelenilo i njihove vredne radnike
    CISTOCA U NOVOM SADU NISTA NE RADI SVE JE GORE I GORE. PORAZNO

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".