Otvoren Turistički info centar na obali Dunava

Turistički informativni centar otvoren je danas na Beogradskom keju preko puta Doma vojske.
Turistički informativni centar otvoren je danas na Beogradskom keju preko puta Doma vojske.

Gradonačelnik Igor Pavličić rekao je da će svaki turista ovde moći da se upozna sa osnovnim informacijama i onim što grad Novi Sad nudi. "Turizam je jedna od privrednih grana Novog Sada od koje grad očekuje puno u narednom periodu. Mi svake godine imamo rast priliva turista, prvenstveno stranih, tako da nam je ova suvenirnica koju danas i zvanično otvaramo bila preko potrebna kao jedan prijemni punkt za turiste koji dolaze u Novi Sad", rekao je Pavličić.

Turistički informativni centar otvorili su ambasadorka SAD-a u Srbiji, Meri Burs Vorlik i Pavličić.

Ambasadorka SAD-a izjavila je da  je Novi Sad sam po sebi već veliki turistički centar, a ovakav Informativni centar bi trebao biti samo još jedan korak do unapređenja turustičke ponude grada.
"Svake godine ovde pristane oko 500 putničkih brodova, a njihovima putnicima se, pored ostalog, nudi i pravo srpsko gostoprimstvo, u čemu USAID želi aktivno da učestvuje", zaključila je Vorlik.

USAID je finansirao ovaj projekat sa 90 hiljada dolara. Vrednost Informativnog centra je 25.000 dolara, a preostala sredstva biće uložena za postavljanje 16 turističkih tabli u Novom Sadu.

Inače, suvenirnica radi već mesec dana i u njoj se mogu pronaći rukotvorine Udruženja zanatlija Novog Sada, mape i brošure.

  • Yoda master

    06.07.2011 11:21
    Pavlipičić
    Jadni mi ako od turizma očekujemo puno!
  • ns

    06.07.2011 11:09
    mene bi bilo sramota da ovako nešto svečano otvaram! ako već nemate mašte osvrnite se oko sebe, Pariz , Pešta, prelepe budice kakvo je ovo smeće od objekta!?
  • Torondor

    06.07.2011 09:46
    Pisao sam sa koleginog računara, da se na zbunite... Lalo, niko nije pominjao "kosovski stil", ne znam gde to iskopa ali, ne, bilo šta novo ne treba da se radi u imitaciji bilo kog istorijskog "stila".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti