Skoro gotov otvoreni bazen na Spensu

Otvoreni bazen na Spensu mogao bi da ugosti prve kupače krajem ovog meseca, potvrdio je direktor Spensa Boris Barjaktarović.
Otvoreni bazen na Spensu mogao bi da ugosti prve kupače krajem ovog meseca, potvrdio je direktor Spensa Boris Barjaktarović.

Prema njegovim rečima ostalo je samo da se završe finalni radovi, posle čega će bazen biti u upotrebi. "Praktično sve od krupnih radova je urađeno, sada se završava plaža i pločice po tribinama da ljudi imaju gde da budu, potom će uslediti proba i analiza vode, koju radi Institut za javno zdravlje Vojvodine. Čini mi se da su građani slabo verovali da će ovo biti gotovo, ali kraj je tu i samo je pitanje dana kada će bazen proraditi", rekao je Barjaktarović.

Državna sekretarka u Ministarstvu za omladinu i sport Ivana Kovačević očekuje da Novi Sad deo sredstava koja dobije transferom iz republičkog budžeta, usmeri ka sportu i programima za mlade. "Pošto je usvojen Zakon o finansiranju lokalnih samouprava, gde će Grad dobiti 3 milijarde 65 miliona na godišnjem nivou, nadamo se da će deo tih sredstava biti uložen i u sport, i u Spens i u programe za mlade", navela je Kovačevićeva.

Kako je ranije najavljeno, otvoreni bazen na Spensu biće na raspolaganju građanima ceo dan, ali će postojati tri smene. Ulaznica za odrasle koštaće 220, za decu 150 dinara, dok je za noćno kupanje potrebno izdvojiti 250 dinara.

Izgradnju bazena Ministarstvo za sport i omladinu i Grad Novi Sad finansirali su zajedno sa 130 miliona dinara. (D.B)

  • otkaceni

    11.07.2011 05:49
    Sto ne kazu sve?
    Zasto niko ne pita zaposlene na Spensu, radnike koji rade na postojecim zatvorenim bazenima i tom buducem otvorenom,kakovo je stanje sa tim buducim?
    Samo par sitnica, u projektu koji je "divno" definisan, je prospusteno.Kako ce se bazen napajati svezom vodom (ne postoji prikljucak) i kako ce se vrsiti hlorisanje vode (takodje ne postoji prikljucak)?
    To je ono najbitnije, o ostalim politickim poenima, drugom prilikom.
  • ZoxnS

    07.07.2011 09:01
    @Dukelander
    Hvala za link
  • Marija

    07.07.2011 08:35
    jeeee!
    Konacno!Jedva cekam!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti