VIDEO: Divljanje pilota neće biti sankcionisano

Vlasnik sportskog aviona koji mesecima nadleće iznad glava kupača na Štrandu neće biti kažnjen, kaže za Radio 021 portparolka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Katarina Andrić Milosavljević.

Vlasnik sportskog aviona koji mesecima nadleće iznad glava kupača na Štrandu neće biti kažnjen, kaže za Radio 021 portparolka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Katarina Andrić Milosavljević. Prema njenim rečima, ove godine pritužbe građana na opasno niske letove nisu stizale na njihovu adresu, ali je zato prošlog leta bilo "pregršt" prijava.

"U Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije do ovog trenutka nisu stigle prijave građana da je bilo problema sa niskim letenjem pojedinih aviona u Novom Sadu, tako da vam ne mogu reći da li je bilo kršenja pravila ili ne. Znamo da je prošle godine bilo pregršt prijava, ali su inspektori utvrdili da tad ipak nije bilo kršenja propisa", kaže Andrić Milosavljević za 021.

Ona navodi da su inspektori prošle godine na terenu utvrdili da pilot, za koga se pretpostavlja da je poznati novosadski biznismen, ne leti niže od 300 metara, koliko iznosi donja granica visine leta, kao i da su sve vožnje bile prijavljene. "Utvrđeno je da nije bilo nepravilnosti, jer svi ti letovi koji su bili preterano niski za građane su zapravo bili u granici dozvoljenog letenja koja iznosi 300 metara iznad naseljenog mesta i bili su uredno prijavljeni kontroli leta", objašnjava Andrić Milosavljević.

Snimak divljanja pilota iznad Dunava emitovan je na Novosadskoj televiziji 19. juna u specijalnoj emisiji koju je priredio novinar Karolj Kovač.

Kako za 021 kaže portparolka Direktorata, neki građani dobiju pogrešnu sliku kada vide avion iznad sebe, pa im visina uvek deluje niža nego što zapravo jeste. "Ono što često deluje sugrađanima kao previše nisko, ustvari je po zakonu, jer je 300 metara najniža tačka na kojoj mogu leteti civilni avioni", ističe ona.

U Direktoratu pozivaju Novosađane da svaki sumnjivi let anonimno prijave na njihovom sajtu. Kako kažu, inspektori izlaze na teren po svakoj pojedinačnoj prijavi i ukoliko budu utvrđene nepravilnosti, pilot koji krši propise letenja biće kažnjen. (Miodrag Sovilj)

  • Arkan

    11.07.2011 12:24
    Arkan
    Nije moguće da nekadašnji potrčko Arkana da nam se ovako podsmeva. Nije moguće da je švercer donator DS!
  • gagai

    11.07.2011 07:33
    treba oma hapsiti i manijaka i inspektora.
    u istu cuzu.oma!!!
  • V

    11.07.2011 06:39
    Srbija je danas prepuna ego manijaka. Jedan od njih je i pomenuti. No dobro tako nam i treba, tu su nam Cece i Jelene, razni Ivani i Grandovi... naravno tu su i Amidze, Daidze a nadasve mame i tate sto sinove tetose. Naravno Pavlicici, Bubnjevici, Mikavice...
    Sta se sad bunimo, tako smo glasali, to smo izabrali da gledamo, ti nas uce, ti nas vode, u njihovim izvedbama uzivamo. Uzivajte sad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti