U trenutku smrti Šiška je bio i potpredsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine i direktor Košarkaškog kluba Vojvodina. Obavljao je brojne funkcije u novosadskim sportskim klubovima.
Šiška je rođen 1950. godine u Novom Sadu, a po zanimanju je bio stomatolog.
Bio je direktor "Mladinske knjige", "Foruma" i "Prosvete" iz Beograda do 1990, kada je postao predsednik Holding kompanije "Š Panonija komerc".
"Vladimir Šiška je bio predsednik OK Vojvodina u sezoni 1992/93. kada je potpisan prvi ugovor o generalnom sponzorstvu, sa tada moćnom 'Š Panonijom komerc'. Upravo je on kao čelni čovek kompanije pomogao da saradnja bude uspostavljena. Kompanija je sve svoje resurse stavila u službu kluba, pa je na taj način realizovano i finansiranje sportskog programa, smeštaja, ishrane, priprema... Bio je to početak meteorskog uspona crveno – belih u svim segmentima. Šiškino delovanje i podrška klupskom rukovodstvu bili su od velike važnosti, jer u to vreme nije bilo mnogo ljudi oko Vojvodine", navodi se u In memoriamu Odbojkaškog saveza Srbije.
U Upravni odbor OK Vojvodina vratio se 2013. godine, kada je ponovo pomogao da se Vojvodina vrati na staze uspeha i krene u ponovni dominaciju domaćom odbojkom.
Bio je član Izvršnog odbora Stonoteniskog saveza Srbije, potpredsednik Odbojkaškog saveza Vojvodine, član rukovodstva KK Vojvodina, BK Vojvodina, zastupnik Sportskog društva Radnički, predsednik Stonoteniskog saveza Vojvodine, angažovan i u Stonoteniskom klubu Novi Sad.
Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.
Komentari 6
Djordje I
Milan
Velika tuga
Neka ti je laka crna zemlja.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar