FOTO, VIDEO: Otvoren rekonstruisani pristan na Beogradskom keju

Na Beogradskom keju danas je otvoren rekonstruisani pristan za prijem putničkih kruzera i drugih brodova koji plove Dunavom.
FOTO, VIDEO: Otvoren rekonstruisani pristan na Beogradskom keju
Foto: 021.rs
Pristan je obnovila kompanija DP World Novi Sad koja je postala njegov vlasnik kupovinom Luke Novi Sad 2019. godine.
 
Radovi su počeli u martu i u njih je uloženo 500.000 evra, a putnički terminal opremlјen je neophodnim sadržajima i opremom za prihvat svih vrsta brodova.
 
Prilikom otvaranja pristana, zvanice su pristigle brodom "Albatros", koji je tako postao prvi brod koji je pristao na rekonstruisani putnički terminal. U pitanju je brod iz flote DP World koji dovodi i odvodi barže za utovar robe u luku Novi Sad i iz nje.
 
 
Otvaranju rekonstruisanog pristana prisustvovali su gradonačelnik Miloš Vučević, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i generalni direktor DP World Novi Sad Klaudio Negreanu. Oni su naveli da se nadaju da će uskoro epidemija kovida-19 proći kako bi putnički brodovi ponovo počeli da dolaze u Novi Sad i da je pristan spreman za njih. 
 
- Pripremamo se da, posle korone, vratimo grad u redovan ritam života i ovaj modernizovani pristan na Keju je nagoveštaj da ćemo uskoro ovde videti brojne brodove, putnike i turiste koji će doći da uživaju u našem gradu i državi. Velika je stvar za celu Srbiju odluka DP World da investira ovde. To je društveno odgovorna kompanija koja podržava sportske klubove, a želi i da bude partner u projektu Novi Sad Evropska prestonica kulture – naveo je novosadski gradonačelnik.
 
 
Takođe, rečeno je da je ulaganje u ovu rekonstrukciju samo manji deo ulaganja DP World u Luku Novi Sad, koja iznose više od 35 miliona evra. 
  • Stevan Telečki

    25.05.2021 22:35
    Гранични прелаз
    Понтон или баржа на којој је речни Гранични прелаз Нови Сад, Република Србија, прављен је крајем 70.година прошлог века. Финансије је извршено од стране Извршног Већа Покрајине Војводине.
    Сада га је купила сртана фирма, румунски тајкун, за мале паре. Кажите у којој земљи је гранични прелаз приватан, ни у једној осим код нас. Срамота
  • kom da uzme prase

    24.05.2021 11:38
    @navodni novosađanin
    da, upravo tako, dok niste došli vi navodni novosađani niko nije postavljao pitanje ćirilice, niti je kome to padalo na pamet. odjednom, ćirilica postala najvažnije pitanje u novom sadu, menjaju se displeji na autobusima, menjaju se ulične table, stavljaju se ćirilična slova na jovinu gimnaziju, diskutuje se o ćiriličnom natpisu na međunarodnom graničnom prelazu...
    da, neironično: ćirilica loša, ćiriličari su produkt ove nakardne vlast, ćiriličari su oni kojima su puna usta zakona, sve dok taj zakon oslikava njihove bolesne vizije, kada taj isti zakon propisuje korišćenje latinice, eee pa onda aj da menjamo zakon. smejem se, a plakao bih ha ha.
  • Наводни Новосађанин

    23.05.2021 21:55
    @9
    Ха ха, урнебесно, кад неко пита због чега нема натписа на ћирилици онда он сигурно није Новосађанин него је наводни Новосађанин конташ јер није стварно Новосађанин, ха ха, они који желе доследну примену закона су ћириличари, ха ха, они који пишу ћирилицом су за власт, ха ха, ћирилица лоша, ха ха.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti