Spor zbog tabli s imenom Temerina

Javno preduzeće "Putevi Srbije" negiralo je da je kod Temerina postavilo table sa imenom tog grada samo na ćirilici navodeći da su znakovi sa ćiriličnim i latiničnim pismom postavljeni razdvojeno na rastojanju od 50 metara jer "na istom saobraćajnom znaku nije bilo moguće postaviti oba pisma".

Javno preduzeće "Putevi Srbije" negiralo je da je kod Temerina postavilo table sa imenom tog grada samo na ćirilici navodeći da su znakovi sa ćiriličnim i latiničnim pismom postavljeni razdvojeno na rastojanju od 50 metara jer "na istom saobraćajnom znaku nije bilo moguće postaviti oba pisma".

Znakovi su postavljeni još u decembru nakon što je završena deonica autoputa, saopšteno je iz Puteva.

Predsednik opštine Temerin Andraš Gustonj protestovao je tvrdeći da su nove table sa nazivima tog mesta postavljene samo na srpskom jeziku i ćiriličnim pismom. Gustonj je ocenio da je to "provokacija" jer je Temerin etnički mešovita sredina.

  • Ćevara

    14.07.2011 08:17
    moj komentar...
    E ovo je dobro.... Vaš komentar je primljen i biće postavljen ako bude odobren od strane moderatora! Jel i taj moderator iz SPS, DS,SNS,SRS,BBS,ABS,UV...stranaka, opet cenzura. Tako su mi u JNA čitali pisma..
  • Ćevara

    14.07.2011 08:13
    Sirotinjo i bogu si teška...
    Jao sirotinjo! I bogu si teška... Zašto se pre nego što počnete da se prepucavate u ovim komentarima ne zapitate zašto se to sve dogadja samo ovde u Vojvodini? Jel treba da sidje Sv.Sava sa neba da vas prosveti i prosvetli?
    Pa para ima samo još ovde u Vojvodini! Kako bi Beogradska elita muzla Vojvodinu kad bi vi dokoni besposličari (ne vašom krivicom - jer su vas Oni doveli iz Krajine, Bosne..zaposlili ovde pa sad isterali sa radnih mesta) malo zagrebali po površini njihovih poslovanja.. kradji i pljački?
    Sirotinji postaviš aluminijumsku tablu pored puta, napišeš natpis prvo latinicom pa onda ćirilicom i ona se gloži mesecima po pitanju nacionalizma a BG mafija hara Vojvodinom (Srbijom ne jer nema više šta da se plevi, ono južno od BG više nemaju snage ni glavu da dignu pa ih table ni ne interesuju).. Da imate para i pasoš bolela bi Vas ona stvar kako se piše Temerin.. gledali bi kako se piše Palma de Majorka, Kan, Nica, Beč, Pariz, Venecija,Rim... Ono što gledaju Oni na vlasti iz BG... Zato sirotinjo (mentalna i monetarna) pamet u glavu, ne glođžite se oko jedne koske negu u BG po BUT, KRMENADLE, I OD VRATA....
  • Lehel

    14.07.2011 06:38
    aaaauuuu Arture
    Iz tvog posta se taako širi nacionalizam, ko' smrad na đubrištu, i ne znam zašto je moderator uopšte objavio post?!

    "Srpski jezik mora da se zna i moraju svi na ulici da pričaju srpski..."

    Čuj ti njega, ajde keve ti reci ti meni zašto bih ja trebao da pričam na STRANOM (srpskom) jeziku sa drugarom, kad smo obojica mađari? OČEKUJEM ODGOVOR!!! (ozbiljno, baš bih voleo da čujem neko RAZUMNO objašnjenje)
    Inače se slažem da se zna srpski, ali to zbog sebe, a ne drugih.

    I još nešto... kaže: "Samo ćirilica" i napiše ga latinicom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti