Zbog vrućine povećana potrošnja struje

Zbog masovnog korišćenja klima uređaja u poslednjih nekoliko dana, u Novom Sadu je znatno povećana potrošnja električne energije, kažu u Elektrovojvodini.
Zbog masovnog korišćenja klima uređaja u poslednjih nekoliko dana, u Novom Sadu je znatno povećana potrošnja električne energije, kažu u Elektrovojvodini.

Monteri klima uređaja takođe imaju pune ruke posla ovih dana jer sve više sugrađana i preduzeća pokušava da, kupovinom ovih aparata, boravak u stanu, ili na radnom mestu učini prijatnijim.

Prema rečima rukovodioca upravljanja u "Elektrovojvodini" Momčila Šešlije, najviše struje potrošeno je pre dva dana, čak  6,5 miliona kilovat sati, što je za petinu više od proseka. Kako kaže, osim klima, ovih dana pojačano rade i drugi raslahni uređaji, poput frižidera i zamrzivača, što takođe u značajnoj meri doprinosi povećanju potrošnje struje.

Šešlija navodi da se i narednih dana, zbog visokih temperatura, očekuje veći nivo opterećenja elektroenergetskog sistema, ali da to neće izazvati probleme u snabdevanju strujom. (D.B)

  • mrnjaoooo

    14.07.2011 20:31
    ZAHVALNICA
    E šešlija baš ti fala što nam nećeš ugasiti struju.
  • realno

    14.07.2011 07:44
    Ja ne razumem zasto je ovo vest. Zasto bi bilo kog gradjana koji zivi, radi svoje svakodneve poslove, cita vesti i ono sto je znacajno u gradu i svetu, zeleo da zna kolika je ukupna potrosnja struje na nivou grada. Osim ako je ovo priprema za poskupljenje. Molim elektrovojvodinu da samo poskupi, bez objasnjenja, jer ovakvi razlozi vredjaju inteligenciju normalne osobe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti