Ostalo još 150 neupisanih srednjoškolaca

Posle prvog upisnog kruga u Južnobačkom okrugu ima 150 neupisanih učenika, od kojih u Novom Sadu njih 70.
Posle prvog upisnog kruga u Južnobačkom okrugu ima 150 neupisanih učenika, od kojih u Novom Sadu njih 70.

Ovi budući srednjoškolci verovatno će naći mesto u đačkim klupama jer je ostalo više od 700 slobodnih mesta, od čega je oko 500 u novosadskim srednjim školama. Najviše mesta ostalo je u Građevinskoj, Mašinskoj i Saobraćajnoj školi.

Neraspoređeni učenici danas predaju prijavu sa listom želja, a konačan raspored po školama i obrazovnim profilima biće objavljen u subotu, kada se završava drugi upisni krug.

U Novom Sadu je juče upisano više od 3.000 novih srednjoškolaca.

  • Milka

    14.07.2011 12:12
    Roditelji su presli rodjenu decu ne savetujuci im da popune celu listu. Ne razumem sta su mislili! Sada neka ispastaju.
  • Lusi NS

    14.07.2011 08:37
    Što su ostali neupisani,krivi su njihovi nerealni roditelji.Na listu želja,moglo se upisati 20 škola,upisivano je 5-7 škola.Konkurisalo se sa malim brojem bodova za škole,za koje se zna godinama unazad,da se mogu upisati samo učenici,koji imaju maksimalan broj bodova.
    @Lako Je Nagadjati:smer POLJOPRIVREDNI TEHNIČAR je popunjen,mesta ima u odeljenjima u kojima se nastava odvija na slovačkom,upisana TRI učenika i na mađarskom,gde je upisano petnaest učenika.U
    "Jovinoj gimnaziji" nisu popunjena mesta,gde se nastava odvija na francuskom,ruskom i nemačkom jeziku.Pitam se koliko košta poreske obveznike,organizovanje nastave za odeljenja,koja imaju 2-3 učenika?
  • 14.07.2011 07:39
    realnost
    možda ih ima mnogo ali samo zato što su nerealno popunili liste želja (pogledajte na sajtu Ministarstva prosvete). Pa ne možeš očekivati, u godini kada su učenici dobro uradili Maturu, da budeš primljen npr u medicinsku školu sa 75 bodova

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti