Građani da prijave gde ima ambrozije

Radnici "Zelenila" počeli su akciju suzbijanja ambrozije na teritoriji Novog Sada.
Radnici "Zelenila" počeli su akciju suzbijanja ambrozije na teritoriji Novog Sada. Najviše posla je bilo u Šangaju, Petrovaradinu i Sremskoj Kamenici.

Košena je ambrozija i u Futogu, Veterniku, Begeču, Kisaču, Kovilju i Stepanovićevu, a u gradu je košeno u kampusu Univerziteta, na Keju, Somborskom bulevaru, kao i na Detelinari i Novom naselju.

Hemijsko uništavanje ambrozije rađeno je jedino kod deponija u Petrovaradinu, Šangaju, Rumenki, a ovih dana će to biti rađeno i u Kaću, na deponiji pored kanala.

U toku je suzbijanje ambrozije u Industrijskoj zoni jug, na Adicama, na Temerinskom i Sentandrejskom putu, Salajci i na dolmu – od ulice Heroja Pinkija do peskare "Karin komerca".

Vlasnici privatnih parcela i građevinski investitori u obavezi su da sami uklone ambroziju sa svojih poseda. Građani koji primete ambroziju na pomenutim parcelama trebalo bi da se obrate Komunalnoj inspekciji.

Stanovnici Petrovaradina, Begeča, Budisave, Veternika, Kaća, Kisača, Kovilja, Rumenke, Stepanovićeva, Futoga, Čeneja, Šangaja, i Pejićevih salaša koji primete prisustvo ambrozije na javnim površinama to treba da prijave Poljoprivrednom fakultetu na 6350-557.

Stanovnici gradskog područja Novog Sada, Sremske Kamenice, Novih i Starih Ledinaca, i Bukovca o prisustvu ambrozije na javnim površinama treba da obaveste Prirodno-matematički fakultet na 485–2666.
  • Mirela

    29.08.2019 17:13
    Ambrozija
    Vidim da se pominje Ambrozija,a citam da treba prijaviti,pa ako vam Niko nije prijavio mi sa klisanskog brega imamo mnogo problema sa ambrozijom ,a ulica :Vojislava Jovanovica Marambe,odnosno celo naselje je puno pogorovo placevi Koji su "na prodaju"odnosno Niko neznam nista o vlasnicima,receno je da ce svaki vlasnik biti kaznjen I da svako morabda vodi racuna o svojoj zemlji e sad posto odntoga nema nista ja prijavljujem,I ni jedna sluzba nije bila kod nas ,deca Nam padaju u nesvest od ambrozije a po tom pitanju Niko ne reaguje...
  • @Honorar-Dr

    14.07.2011 20:04
    tako je
    Upravo mislimo o istom.
  • @Dr - honorar

    14.07.2011 13:05
    Ima sta!!!
    Oni ce gradjanima objasniti kako se to kosi (ili prska) i prekontrilisati, ako ne budu velike vrucine da bi mogli ugodno prosetati gradom, a ne po ovoj zegi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti